Afbeelding
Foto: NH Nieuws / Tom Jurriaans
VIDEO

Een kijkje in een flexwoning

Algemeen Limmen

LIMMEN - Als je naar binnenloopt heb je het idee dat je door een woonmagazine bladert. Een fles chardonnay op een mooi gedekte tafel, een goed gevulde boekenkast en een fancy zithoek. Mediapartner NH Nieuws kreeg een rondleiding door een model flexwoning, waarvan er in de gemeente Castricum veertig worden gebouwd. "Het is uiteindelijk wel een container, maar het ziet er keurig uit", aldus wethouder Paul Slettenhaar.

De flexwoning is door FlexwonenNH neergezet om een idee te geven hoe de woningen eruit komen te zien. Raadsleden van de gemeente Castricum kregen als eerste de mogelijkheid om de woning te bekijken. Wethouder Slettenhaar is van plan om ook de belangengroepen uit te nodigen om een kijkje te nemen. "We willen laten zien dat het mooie woningen zijn waar mensen op een goede en leuke manier met elkaar kunnen samenwonen. "

De woningen zijn volgens de gemeente 'keihard' nodig vanwege de woningnood. Ze zijn bedoeld voor starters op de huurmarkt, zoals jongeren, mensen die na een scheiding snel een woning nodig hebben en statushouders. "We willen allemaal dat iedereen een mooie grote woning krijgt, maar dat kan niet. We doen er wel alles aan om te zorgen dat mensen een dak boven hun hoofd hebben."

Maar hoe mooi de modelwoning er ook uitziet, omstreden zijn de flexwoningen zeker. Tijdens een informatieavond in Akersloot in februari liepen de emoties hoog op. Lees hierover meer in dit artikel. Bewoners waren vooral boos over de twee locaties die de gemeente in gedachten had voor de bouw. Op een van de voorgenomen plekken aan de Roemersdijk wordt namelijk al 23 jaar een Timmerdorp voor kinderen georganiseerd. 

Ook de samenstelling van de toekomstige bewoners baarde de leden van de Belangengroep Flexwoningen Akersloot zorgen. "Deze mensen hebben recht op een normale woning en die ga je niet in Akersloot ver weg van alle voorzieningen wegstoppen. Dan vraag je om problemen", zo vertelde Jan Niemeijer van de belangengroep eerder aan NH Nieuws. De gewraakte locaties in Akersloot zijn na een storm van protesten inmiddels van de baan. Waar de veertig woningen dan wel komen te staan, staat nog niet vast. Daar wordt volgens de wethouder over gesproken met bewoners.

"Het is niet zo dat we een kaal terrein hebben waar we de woningen kunnen bouwen. Het is altijd passen en meten en zorgen dat je dat op een fatsoenlijke manier met elkaar doet. We praten veel en we gaan ervan uit dat we elkaar begrijpen. Want we hebben allemaal hetzelfde doel en dat is dat mensen een dak boven hun hoofd hebben."

Bekijk ook de video die Tom Jurriaans van NH Nieuws maakte:


Afbeelding
De Zomertijd: een sprong vooruit in de tijd 1 uur geleden
'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 22 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34