Afbeelding
Foto: aangeleverd

De Clusius marktkraam is er weer

Algemeen Castricum

CASTRICUM - En daar staan ze weer…..de leerlingen van het Clusius College Castricum. Op de wekelijkse markt op vrijdag in het centrum van Castricum. In een kraam vol producten die vanuit het Clusius College geleverd worden , zoals de beroemde Clusiushoning en plantjes, maar ook producten die ingekocht worden bij de sociale firma Veel In Hout* uit Heemskerk . Daar maken mensen met een beperking de leukste dingen…te koop in de Clusiuskraam. 

In de kraam staan leerlingen, elke week anderen. Zij worden begeleid door Tom Valkering. Soms verkopen ze een zelfgemaakt product of doen ze in de kraam marktonderzoek. Het zijn namelijk leerlingen die zich verdiepen in de keuzevakken Marketing of Ondernemen. Bij deze vakken bedenken de leerlingen een eigen product, doen ze onderzoek naar de haalbaarheid en wenselijkheid van hun product en bedenken ze hun ondernemings- of marketingstrategie . Ze maken een marketing- of ondernemersverslag en ze geven een eindpresentatie over hun project. Geld om grondstoffen voor hun producten in te kopen komt via sponsoring van de Rabobank in Castricum. Ook het op de markt staan is een onderdeel van hun eindbeoordeling. De leerlingen krijgen een beoordeling over hoe ze het als verkoper op de markt hebben gedaan. Ze leren veel van het op de markt omgaan met echte klanten. Het is een leuk en leerzaam onderdeel van een project dat al jaren een succes is. De leerlingen krijgen veel inzicht in wat ondernemerschap en marketing inhoudt. En de Castricumse weekmarkt heeft er elk jaar voor een bepaalde tijd een leuke kraam bij.

*Bij Veel in Hout werken mensen met een lichamelijke beperking, een niet-aangeboren hersenletsel, een chronische ziekte of een verstandelijke beperking. De cliënten werken met veel enthousiasme en inzet aan de producten. Het werktempo ligt wel wat lager en de afwerking is soms iets minder strak, maar het eindproduct mag er altijd zijn!

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 6 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00