CatchFish heeft buik vol van Plastic Soep
Logo uitkijkpost.nl
Femke en Rosie, dochters van bedenker Suzanne Buis, mochten de CatFish in de zomervakantie onthullen.
Femke en Rosie, dochters van bedenker Suzanne Buis, mochten de CatFish in de zomervakantie onthullen. (Foto: Suzanne Buis)
Castricum

CatchFish heeft buik vol van Plastic Soep

CASTRICUM - CatchFish heeft z'n buik vol van Plastic Soep, luidt de tekst bij de mega vis die sinds 18 juli op het strandplateau van Castricum aan Zee staat. In letterlijke zin is dat voor deze vis op dit moment nog niet helemaal waar, maar daar komt snel verandering in.

Bedenker Suzanne Buis en de makers Berend Wijers, Fred Boon en Marina Pronk (samen CAKtwo) omarmen de boodschap van CatchFish en willen die op een esthetisch verantwoorde manier overbrengen. Pronk: "Wij vullen de vis gecontroleerd met alleen petflessen zodat de boodschap helder is maar het niet een veredelde vuilnisbak wordt."

Op dit moment lopen er al drie prachtige initiatieven om de boodschap kracht bij te zetten!
- Kinderen die vakantie vieren op Camping Bakkum hebben petflessen ingezameld om de buik van de megagrote vis te vullen. Woensdag 12 augustus om 14.00 komen ze naar de strandopgang om die flessen in de vis te stoppen.
- Ook Daan Strang houdt flessen apart tijdens zijn beach clean-up tour. Daan gaat in 23 etappes zo'n 260 kilometer strand opruimen. Hij loopt van Den Helder naar Cadzand en zal op 12 augustus Castricum aandoen. Daan hoopt dat veel mensen zich bij de diverse etappes aansluiten. Dat kan via plogsack.com/events. Op welk tijdstip Daan CatchFish bereikt is op dit
moment nog niet bekend.
- In september wordt de buik van de vis verder gevuld door kinderen van basisschool Cunera in Bakkum die hiervoor tijdens de zomervakantie flessen inzamelen.

Voor informatie over CatchFish kunt u terecht bij Open Atelier Marina & Sabrina in Bakkum (elke vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur open) of https://www.facebook.com/CatchFishBakkum.


Meer berichten