Logo uitkijkpost.nl
Foto: Erika Dekker-de Groot
Regio

Opnieuw drukte verwacht, vooral aan de kust: kom met fiets of scooter

REGIO - Vanwege het warme weer verwacht Veiligheidsregio Kennemerland de komende dagen opnieuw veel drukte aan de stranden, maar ook in natuurgebieden en bij andere trekpleisters. Houd er rekening mee dat de gemeente en de politie bij grote drukte of volle parkeerterreinen de toegangswegen kunnen afsluiten. De Veiligheidsregio roept op om zoveel mogelijk met de fiets of scooter te komen om onveilige situaties op toegangswegen en in treinen te voorkomen. Check verder vooraf ook de actuele verkeerssituatie en drukte op locatie. 

Afgelopen week was het ontzettend druk in onze kustgemeenten. De stranden zelf konden de drukte (1,5 meter afstand houden) over het algemeen goed aan. De drukte, stagnatie en beperkingen deden zich vooral voor op parkeerterreinen en toegangswegen. Er moesten maatregelen worden genomen om onveilige situaties te voorkomen. Ondanks de drukte kon de veiligheid door vele (voorzorgs)maatregelen worden gewaarborgd. De Veiligheidsregio wil dit graag volhouden en spreekt bezoekers aan op de eigen verantwoordelijkheid. Iedereen blijft van harte welkom aan de kust van onze regio en op andere plekken waar verkoeling wordt gezocht, maar de oproep blijft: doe dit verstandig. 

- Plan je heen- en terugreis zorgvuldig. Check vooraf de drukte op de weg (bij de ANWB), in de trein (bij de NS) en op locatie (strand, duinmeer, etc.) 

- Kom bij voorkeur met de fiets of scooter. 

- Neem onderweg voldoende eten en drinken mee. 

- Volg ter plaatse de instructies van de verkeersregelaars op. 

- Als het ergens te druk is, ga dan naar een andere plek om van het weer te genieten.

- En houd je altijd aan de basisregels: blijf thuis bij klachten, houd 1,5 meter afstand en was vaak je handen. 

Extra maatregelen bij drukte In de veiligheidsregio Kennemerland gelden al langere tijd in verschillende gemeenten (verkeers)maatregelen die van kracht worden op het moment dat er drukte wordt verwacht, zoals het afzetten van wegen of sluiten van parkeerplaatsen. 

Raadpleeg hierover de actuele informatie die de gemeenten in Kennemerland delen via de eigen kanalen op social media en websites.

Meer berichten