Afbeelding
Foto: Hans Brouwers

Koninklijke onderscheiding voor Math Rosendaal

Algemeen Castricum

CASTRICUM - De heer Math Rosendaal is donderdagmiddag 6 augustus door burgemeester Toon Mans koninklijk onderscheiden in de orde van Oranje Nassau. "Hij is iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd", zo stelt het Kapittel, de organisatie die gaat over de Koninklijke Onderscheidingen. De burgemeester voegde eraan toe: "Een indrukwekkende staat van dienst, waar wij in Castricum u alleen maar heel dankbaar voor kunnen zijn."

De heer Rosendaal is sinds 1992 naast zijn werk actief als vrijwilliger. Tussen 1992 en 1996 werkte hij bij de Klussenbank van Stichting Welzijn. Sinds 1996 is hij actief binnen de Tuin van Kapitein Rommel: als technisch beheerder, activiteitenbegeleider, gastheer, bij het tuinonderhoud en als organisator van evenementen. Toen hij bij de Tuin arriveerde, was die 30 jaar gesloten geweest en niet goed onderhouden. Vooral het creëren van een ontmoetingsplek was zijn grote doel; ontmoeting voor de mensen die er werken, en ontmoeting voor de inwoners die er komen. 

Natuur en milieu 
Dat hij natuur en milieu hoog in het vaandel heeft staan, blijkt ook uit zijn rol bij landelijke acties voor het opruimen van plastic, het opruimen van zwerfafval langs de weg, en zijn lidmaatschap van Letsa, een organisatie die verspilling tegengaat. Daarnaast collecteert hij voor drie goede doelen en is hij politiek betrokken - bij GroenLinks - als campagnemedewerker, organisator van demonstraties en acties tegen zwerfvuil.

Afbeelding
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 12 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57