Afbeelding
Foto: Pixabay

Lars Volkers breekt door de 50-minutengrens

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Lars Volkers uit Schagen heeft donderdagavond 16 juli  in Akersloot, tijdens de wekelijkse tijdrit op het mountainbikeparcours van Sportcomplex de Cloppenburgh, de langverwachte magische grens van 50 minuten doorbroken. 

Na het weer mogelijk maken om te mountainbiken tijdens de coronaperiode onder de vereiste regels, bedacht Kids and Parents Bikeschool (KPB) de activiteit in de vorm van een tijdrit te gieten. Dat hier veel animo voor is, bleek de weken daarna. Waarop besloten is, zolang corona heerst en de behoefte regeert, hiermee door te gaan en niet over te stappen op de oorspronkelijke rit in lijn. Om de gepaste afstand te waarborgen wordt om de 30 seconden een renner gestart met de snelsten als eersten. 

Er was half mei na de openstelling tot activiteiten wekenlang geen zicht op het bereiken van de kritische grens van 50 minuten, omdat er tijden gereden werden van dik boven die tijd. Met de deelname van de renners van de Derpbikers onder aanvoering van Bakkummer Alwin Hes, steeg het niveau zienderogen en werden de tijden scherper gesteld door de felle maar sportieve competitie, waarbij steeds een leidende rol moest worden toegedicht aan Lars Volkers. Van deze Volkers werd dan ook verwacht dat hij de primeur zou gaan grijpen en door zijn progressie als eerste aanspraak mocht gaan maken op het behalen en doorbreken van die ultieme 50 minuten. 

Het waren deze keer door de redelijk harde wind niet de meest gunstige omstandigheden, maar dat deerde Lars Volkers niet en zette een slottijd op de klokken van 49.34 minuten; een verbetering van exact 50 seconden in relatie tot zijn oude beste tijd van 50.24 minuten. Lars Volkers oogstte hiermee niet alleen waardering van zijn Derpbikers, maar ook van de anderen. 

Yanne Dorenbos uit Castricum, goed op dreef en zeker in de toekomst tot meer in staat, moest in de vijfde omloop, dus halfkoers, uitstappen wegens kettingbreuk. Ook voor Pleun Lodewijks, woonachtig aan het parcours, kwam het geluk niet aanwaaien en reed al in de tweede omloop lek. Hoe gedreven en gefocust Lodewijks is en was om een persoonlijk record te kunnen laten afdrukken, bleek uit de mum van tijd waarin hij weer present was om opnieuw te starten. Maar aangezien hij niet meer kon meelopen in de elektronische tijdwaarneming, was hij aangewezen op zijn persoonlijke tijdregistratie over de 10 volle ronden. Daardoor als laatste binnenkomend kon hij de jury tonen dat zijn tijd op 53.50 minuten stilstond. Strikt volgens de regels mag dit persoonlijke record (p.r.) niet erkend worden, maar na overleg met de vrienden/deelnemers werd er door de jury over het hart gestreken en de tijd opgenomen als p.r. in het snelstetijdenklassement.  

Uitslag: 1. Lars Volkers Schagen 49.34 min 2. Ben Visser Heerhugowaard 51.25 min 3. Dave van Kuilenburg Heiloo 51.30 min 4. Vincent Beentjes Castricum 51.57 min 5. Alwin Hes Bakkum 52.26 min 6. Walter van Kuilenburg Amsterdam 56.44 min 7. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef 56.49 min 8. Emiel Prins Egmond aan Zee 57.00 min 9. Chris Kemp Egmond aan den Hoef 59.11 min 10. Bert Volkers Schagen 59.37 min.

'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 9 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25