Volop genieten voor Jonge Redders
Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Volop genieten voor Jonge Redders

CASTRICUM - Ter compensatie van de gemiste trainingen in het zwembad konden de Jonge Redders van de Castricumse Reddingsbrigade 'De Strandlopers' zaterdag 11 juli genieten van een aantal prachtige activiteiten op het strand. Net als voor veel sporters kwamen vanaf halverwege maart ook de sportactiviteiten van de Jonge Redders abrupt tot een einde in verband met alle maatregelingen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alle sportactiviteiten in zwembad De Witte Brug moesten stilgelegd worden, waaronder dus de trainingen van de jeugdleden van de Castricumse Reddingsbrigade. Maar zaterdag 11 juli werd er weer volop genoten, van in dit geval, zon, zee en strand.

Alle Jonge Redders waren uitgenodigd om deel te nemen aan een aantal speciale activiteiten op het strand. In samenwerking met evenementenbureau De Jongens Uit Schoorl was een programma uitgezet waarbij de groep van vijfentwintig Jonge Redders verdeeld werd in twee groepen. De ene groep begon met een les golfsurfen, en de andere groep ging branding-raften. Alle deelnemers droegen een wetsuit en werden op voorhand duidelijk geïnstrueerd. Halverwege werd er geruild van activiteit en daar waar je in het eerste deel met een grote groep in een flinke raft zat, moest je in het tweede gedeelte zelfstandig op een surfboard de branding trotseren, en vice versa. Onder goede weersomstandigheden werd er overduidelijk volop genoten, en de actieve middag werd gezamenlijk afgesloten met het eten van patat, dat werd aangeboden door Strandpaviljoen Zeezicht.

De jongste leden van de Castricumse Reddingsbrigade, in de leeftijdscategorie van 8 tot 13 jaar, vormen de 'Jonge Redders'. Ze trainen normaliter in de periode van september tot en met mei iedere zaterdagmiddag gedurende een uur om de beginvaardigheden onder de knie te krijgen voor een verdere carrière bij de Reddingsbrigade.

Meer berichten