Visstroper op heterdaad betrapt
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Hengelsportvereniging Castricum op Facebook
Castricum

Visstroper op heterdaad betrapt

CASTRICUM - Dinsdag 16 juni heeft een lid van Hengelsport Vereniging Castricum rond 23.15 uur een stroper op heterdaad betrapt in de polder langs de Uitgeesterweg ter hoogte van het kleine gemaaltje.

De man haalde een staand wand binnen met daarin onder andere grote brasems. Het lid van de vereniging sprak de stroper erop aan en zei dat hij de politie ging bellen. De stroper zei in gebrekkig Nederlands dat dit voor zijn eigen vijver was. Dit mocht hij aan de politie uit gaan leggen. Bij een vergeefse vluchtpoging is de stroper van zijn fiets gevallen en daarbij gewond geraakt aan zijn sleutelbeen. De politie heeft een ambulance moeten laten komen om hem naar het ziekenhuis af te voeren.

Dankzij het oplettende lid, is er voorlopig een stroper minder actief. De vereniging laat op haar Facebookpagina weten "Geen vissen uit te zetten om er een stroper een plezier mee te doen".

Stroperij is geen overtreding, maar een misdrijf. Mocht iemand een stroper betrappen, bel dan gelijk 112 en vraag naar de politie.

Bron en foto: Hengelsportvereniging Castricum op Facebook.


Meer berichten