Afbeelding
Foto: Monique de Jager

BOEi en kennemerduincampings tekenen voor éénkamerhotel in watertoren

Algemeen Bakkum

BAKKUM - BOEi en de Kennemer Duincampings hebben een huurovereenkomst ondertekend voor de Castricumse Watertoren (1908), waar een éénkamerhotel annex bruidssuite in gevestigd wordt. Nu de huurovereenkomst is getekend, kan de bijzondere inbouw van start gaan.  

Willemieke de Waal, directeur de Kennemer Duincampings: “Water, de duinen en historie; elementen die naadloos aansluiten bij de Kennemer Duincampings. En samenkomen in één bijzonder object: de Watertoren. Het wordt een unieke plek voor een bijzondere overnachting. Mede omdat de medewerkers van social enterprise De Oude Keuken een rol gaan spelen in beheer en ontvangst.”

Lees ook: Overnachten in de watertoren

Sylvia Pijnenborg, adjunct-directeur BOEi: “Ten behoeve van de restauratie is de bovenkant er in zijn geheel afgehaald, zodat we grondig te werk konden gaan. het monument staat er straks weer prachtig bij en ik denk dat ontzettend veel mensen zullen genieten van hun nacht in de blikvanger van de watertoren, het stalen reservoir.”

Lees ook: Luxe hotelsuite in de nok van de Watertoren

BOEi, de Nationale Maatschappij tot Restaureren en Herbestemmen van Cultureel Erfgoed, werd in 2015 eigenaar van de watertoren, waarna de organisatie op zoek ging naar een passende herbestemming. De watertoren van Castricum werd in 1908 gebouwd als waterreservoir voor het psychiatrische ziekenhuiscomplex Duin en Bosch. Met het onderbrengen van de zorg voor geesteszieken bij de overheid en een toegenomen verantwoordelijkheidsgevoel voor de zorg van ‘krankzinnigen’, ontstond in de tweede helft van de negentiende eeuw een groeiend tekort aan capaciteit binnen de bestaande gasthuizen en gestichten. Duin en Bosch werd vanaf 1904 gebouwd op een terrein van 85 hectare.

De restauratie van de Castricumse Watertoren is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland, de BankGiro Loterij en de Rijksoverheid. Restauratie bouwbedrijf Pronk Bouw uit Warmenhuizen nam de bakstenen schacht voor zijn rekening en het stalen reservoir werd op transport gezet naar Smederij Oldenhave in Vorden.

Bron: www.boei.nl.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01