Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Castricum

Afscheid rector Jac. P. Thijsse College

CASTRICUM - Na zeven jaren als rector aan het Jac. P. Thijsse College verbonden te zijn geweest, gaat Christine Hylkema het stokje overdragen. Per september heeft zij een mooie nieuwe uitdaging gevonden als rector-bestuurder van het Vossius Gymnasium in Amsterdam.

"In de afgelopen tijd is op het JPT een geweldige beweging op gang gebracht. Docenten en OOP’ers werken in een open leergemeenschap met hart en ziel samen om leerlingen in een veilige setting goed voor te bereiden op hun toekomst. Het JPT is een mooie school die midden in de samenleving staat. Dat laatste is ook goed te zien aan het Supreme College Nederland, onze nieuwe locatie in Castricum. Het onderwijs dat daar vanaf augustus 2020 zal worden gegeven past helemaal in de moderne tijd. Het wordt een bruisende internationaal georiënteerde school, waar leerlingen uit Nederland en andere landen samen leren, elkaars cultuur leren kennen en waarderen. Dat de gemeente Castricum dit mogelijk heeft gemaakt, kenmerkt de actuele en toekomstgerichte visie van deze mooie gemeente", aldus Hylkema. 

"Na zeven jaar verdient een school een nieuwe rector, die weer met een frisse blik kijkt naar ontwikkelingen. Volgend schooljaar is een jaar van evalueren van het schoolplan en het ontwikkelen van een nieuw plan voor de komende jaren. Dit is dus precies het goede moment van overdragen aan mijn opvolger. Ik heb een fijne tijd gehad op het JPT en ben ontzettend trots op wat we samen hebben bereikt."

Meer berichten