Logo uitkijkpost.nl
Cees Kroon, voorzitter van de afdeling Noord-Kennemerland van het Rode Kruis zet zich in voor ‘zijn afdeling’.
Cees Kroon, voorzitter van de afdeling Noord-Kennemerland van het Rode Kruis zet zich in voor ‘zijn afdeling’. (Foto: Natasja van der Woude)
Regio

Steun het Rode Kruis digitaal

REGIO - In de week van 21 – 27 juni vindt de jaarlijkse collecteweek van het Rode Kruis, de grootste hulpverleningsorganisatie van Nederland, plaats. Echter, vanwege de maatregelen rond het corona-virus kan er dit jaar geen huis-aan-huis collecte plaatsvinden. Daarom vraagt het Rode Kruis u nu om een digitale gift.

Een gift die juist nu belangrijk is voor de afdelingen van het Rode Kruis, want de vergoedingen die zij doorgaans ontvangen voor de ondersteuning bij evenementen en activiteiten in de regio zijn weggevallen door de corona-crisis.

Cees Kroon is sinds 1 januari 2020 actief als voorzitter van de afdeling Noord-Kennemerland van het Rode Kruis. De afdeling bestrijkt het gebied Heerhugowaard/Langedijk, Alkmaar, Heiloo, Castricum/Akersloot/Limmen en heeft een areaal van 125 vrijwilligers. Kroon zet zich met hart en ziel in voor ‘zijn afdeling’. Hij is diep onder de indruk van wat zijn mede-vrijwilligers presteren en hij maakt zich dan ook hard voor de komende collecteweek.

Kroon: "Onze vrijwilligers zijn goed opgeleide mensen die inzetbaar zijn bij elk denkbaar evenement of welke activiteit dan ook. Goed getraind en klaar stonden en staan ook de vrijwilligers van de afdeling Noord-Kennemerland tijdens de recente corona-crisis. Binnen een mum van tijd werd de garage op de Rode Kruis-locatie in Alkmaar aangepast en gereorganiseerd ten behoeve van de ondersteuning van het personenvervoer van en naar de zorginstellingen, de verspreiding van voedselpakketten en het begeleiden van dak- en thuislozen. Petje af!"

Hoe goed de ondersteuning van de vrijwilligers in deze coronatijd ook is, de keerzijde is dat er nauwelijks vergoedingen binnenkomen. Kroon legt uit waarom die vergoedingen onontbeerlijk zijn voor de afdelingen van het Rode Kruis: ‘Voor ondersteuning van evenementen en activiteiten ontvangen we van de organisatie van het evenement een vergoeding, die ingezet wordt voor het op orde houden van het materiaal, het opleidingsniveau van de vrijwilligers en de kleding die zij gebruiken als zij in functie zijn. Elke afdeling van het Rode Kruis is daarmee eigenlijk self supporting. Hoe meer vergoedingen een afdeling ontvangt, hoe meer een afdeling kan betekenen voor de samenleving.’

Het moge duidelijk zijn: met uw digitale donatie tijdens de collecteweek van het Rode Kruis draagt u bij aan het vrijwilligerswerk in deze regio! Juist nu!

U kunt hier uw donatie doen via de digitale collectebus van voorzitter Cees Kroon.

Wilt u zich ook inzetten als vrijwilliger? Het aanbod van vrijwilligerswerk is veelzijdig. Bekijk de informatie op de website van de afdeling Noord-Kennemerland van het Rode Kruis: www.rodekruis.nl/noord-kennemerland.

Meer berichten