Logo uitkijkpost.nl
KVC dames Natalie met haar zoon Gijs (onder links) en Anne-Marie met haar dochter Merle (boven rechts) en The Sea Devils Nick en Luna
KVC dames Natalie met haar zoon Gijs (onder links) en Anne-Marie met haar dochter Merle (boven rechts) en The Sea Devils Nick en Luna (Foto: Nico Lute)
Castricum

KidsVakantieCocktail en The Sea Devils zorgen samen voor beweging in de zomervakantie.

CASTRICUM - De afgelopen maanden waren onzekere tijden voor iedereen ook voor de KidsVakantieCocktail. Zouden de jaarlijkse kinderactiviteiten voor in de zomervakantie (6 juli tot en met 14 augustus) wel door kunnen gaan? 

Op de verlossende woorden moesten Natalie en Anne-Marie, de coördinatoren van de KidsVakantieCocktail, wachten tot enkele weken terug. Toen werd duidelijk vanuit de Rijksoverheid en de RIVM dat de kinderen weer konden gaan sporten ook in de zomervakantie. Er zijn dit jaar veel sportieve activiteiten voor alle kinderen in de gemeente Castricum, Akersloot en Limmen (CAL-gemeente). De leeftijden om mee te kunnen doen variëren vanaf 1,5 jaar tot 12 jaar. 

Dit jaar kan er worden ingeschreven op 35 activiteiten van zeven organisaties zoals: mountainbiken, yoga, boogschieten, rugby, stopmotion filmpjes maken, programmeren en de nieuw activiteit van Berg en Bal ‘Het spel de kluis’ gebaseerd op een programma van YouTube-kanaal stuk TV. De bibliotheek heeft vanwege de Corona maatregelen een e-activiteit ontwikkeld. En met trots kunnen we vertellen dat het ons dit jaar is gelukt om twee nieuw organisaties erbij te krijgen, twee sportverenigingen uit Castricum, namelijk CSV handbalvereniging en basketbalvereniging The Sea Devils uit Castricum. Onwijs mooi dat aan alle sportactiviteiten ook handbal en basketbal wordt toegevoerd.  

Basketballen bij de The Sea Devils 

Geert, bestuurslid van de Sea Devils, vertelt enthousiast: “De combinatie van KidsVakantieCocktail en The Sea Devils is een fantastische samenwerking om kinderen tijdens de vakantie goed in beweging te laten blijven en tevens in contact te komen met de prachtige sport basketbal! Wij hopen veel kinderen te mogen verwelkomen tijdens de trainingen! Basketbalvereniging The Sea Devils is altijd op zoek naar nieuw jong talent om op te leiden tot fantastische basketballers! Daarbij staat het plezier voorop, maar willen wij ook graag sportieve individuele en teamprestaties realiseren. Zo heeft The Sea Devils in de afgelopen jaren meerdere talenten afgeleverd op de hoogste niveaus van Nederland. 

Nick (30) op de foto links, is zijn basketbal carrière begonnen in Castricum en heeft uiteindelijk promotiedivisie bij de heren gespeeld en Eredivisie bij de jeugd in Nederland! Nu is hij als aanvoerder en topscoorder weer actief bij The Sea Devils in het eerste. Ook Luna (17) is begonnen bij de club, zij is door gestroomd naar een andere vereniging en op dit moment aanvoerder van vrouwen onder 20 jaar en speelt in de Nederlandse Eredivisie. Om dit soort talenten te vinden is The Sea Devils als vereniging altijd op zoek naar samenwerkingsverbanden om de jeugd te bereiken en hiervoor clinics en trainingen te organiseren. Sea Devils: Daarom vinden wij het ontzettend gaaf dat de KidsVakantieCocktail ons heeft benaderd om trainingen te mogen geven aan de kinderen in de zomervakantie! Wij zijn trots dat wij één van de 7 organisaties zijn die nu meewerken aan dit geweldig platform voor kinderen in de CAL-gemeente”. 

Natalie vult aan: “De KidsVakantieCocktail is er ook voor kinderen van ouders met een minimum inkomen, zij kunnen zonder kosten te maken meedoen aan de activiteiten. Deze ouders kunnen hiervoor contact opnemen met Stichting Welzijn Castricum, Geesterhage, Geesterduinweg 5 in Castricum”. 

Andere verspreiding van de KidsVakantieCocktail flyer 

Dit jaar gaat de verspreiding van de flyer met alle activiteiten en contactgegevens erop alleen via de nieuwsbrieven van de bassischolen en wordt er geen er GEEN papieren versie op de scholen uitgedeeld.  

Heb je interesse om met je vereniging en een leuke kinderactiviteit mee te doen volgend jaar in de zomervakantie? Neem dan contact op via kvc.castricum@gmail.com.

Meer berichten