Logo uitkijkpost.nl
Foto: Erika Dekker-de Groot
Castricum

Forza! Castricum tegen spoedwet

CASTRICUM - Forza! Castricum laat in een persbericht weten tegen de nieuwe spoedwet die de bestaande noodverordeningen moet vervangen, te zijn. Het wetsvoorstel 'Tijdelijke wet maatregelen COVID-19' laat het kabinet, veiligheidsregio's en gemeenten regels opleggen tegen de verspreiding van het coronavirus. 

Forza: “Dit wetsvoorstel bedreigt onze vrijheid en onze democratie” De partij geeft aan het wetsvoorstel niet te steunen en roept burgemeester Mans op afstand te nemen van het voorstel. “Dit land zit niet te wachten op beleid dat onze vrijheden naar een absoluut nulpunt inperkt, maar op beleid dat ons uit de crisis helpt”, aldus Forza! fractievoorzitter Ralph Castricum. Hij sluit zich aan bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) die vindt dat de afstemming tussen de bevoegdheden van de minister, veiligheidsregio’s en burgemeesters onvoldoende uit de verf komt in het wetsvoorstel.

Het voorstel voor de spoedwet legt een wettelijke basis onder de coronamaatregelen, dit is nodig om te kunnen handhaven. Via de noodverordeningen die nu gelden, mogen de inbreuken op grondrechten niet te lang duren. De nieuwe coronawet zou in juli in werking moeten treden en blijft in beginsel een jaar van kracht. (Bron en meer informatie: www.gemeente.nu)

Meer berichten