Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Hangjeugd, ruzie achter het stuur en achtervolging gestolen auto

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 1 tot en met zondag 7 juni

Castricum 

Op dinsdag 2 juni omstreeks 00.57 uur is op meerdere plekken op de Bloemen, Kievit en Weegbree brand gesticht. Plastic zakken met plastic afval en GFT bakken moest het steeds ontgelden. De brandweer heeft alles geblust. Er werden geen verdachten aangehouden. Getuigen kunnen zich melden bij de politie. Lees hierover meer in dit artikel

Op woensdag 3 juni omstreeks 23.00 uur is een groep hangjeugd gecontroleerd op de Bloemen. De groep van veertien personen, waaronder vier minderjarigen, zat veel te dicht op elkaar. Iedereen is gewaarschuwd. De volgende keer krijgt iedereen een bekeuring, de volwassenen van 390 euro en de minderjarigen van 95 euro. De ouders van de minderjarigen zijn op de hoogte gebracht. 

Op donderdag 4 juni is de bestuurder van een personenauto staande gehouden. Hij bleek ruzie te hebben met zijn partner, die naast hem zat. Hij bleek ook niet in het bezit van een rijbewijs. Daar is hij voor bekeurd. Dit was de vierde keer in twee jaar. De volgende keer wordt het voertuig in beslag genomen. De auto stond op naam van zijn partner. Zij is op de hoogte gebracht, dat zij hem niet meer mag laten rijden en kan de volgende keer een bekeuring krijgen voor uitlokking. 

Op zondag 7 juni is om 3.18 uur op de Koekoeksbloem een autobrand geweest. Het voertuig kon geblust worden. Naar de oorzaak wordt een onderzoek ingesteld. Lees hierover meer in dit artikel.

Akersloot 

Melding van passant dat op woensdag 3 juni omstreeks 02.30 uur twee jongens op twee snorscooters over de A9 vanuit Alkmaar reden in de richting Akersloot. Bij aantreffen op de Ag gingen ze er vandoor en namen de afslag Akersloot. Eén bestuurder kon worden staande gehouden na een korte achtervolging. De 18-jarige bestuurder verklaarde dat hij zijn scooter wat veiliger wilde wegzetten. Hij krijgt een dure bekeuring thuisgestuurd. 

Op donderdag 4 juni heeft het team verkeer Noord-Holland een snelheidscontrole gehouden op de Geesterweg, binnen de bebouwde kom, tussen 14.45 uur en 15.45 uur. Hoogste snelheid: 81 km/u. Aantal passanten: 335. Overtredingen:45. Kijkrichting van camera: Uitgeest.
Alle bestuurders zullen binnenkort een bekeuring binnen krijgen

Op vrijdag 5 juni omstreeks 10.31 uur bleek een gestolen auto op de A9 richting Alkmaar te rijden. Het voertuig was, met originele sleutels, bij een autobedrijf in Bunschoten weggenomen. Het voertuig is in Alkmaar opgevangen en na een achtervolging aangetroffen op de Mauritskade in Alkmaar. De dader was toen al weggerend en kon niet worden achterhaald. Het voertuig gaat terug naar de eigenaar. 

Limmen 

Op donderdag 4 juni omstreeks 8.18 uur heeft er een aanrijding plaats gevonden tussen een wielrenner en een personenauto. De wielrenner reed op de Zanddijk in Oostelijke richting en in de richting van de Westerweg en kwam van rechts. Op de Westerweg reed een personenauto in Zuidelijke richting. Het betrof een gelijkwaardig kruispunt binnen de bebouwde kom. De wielrenner kwam uit een 60 km zone. Hij is met ernstig letsel opgenomen in het ziekenhuis. 

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 2 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01