Logo uitkijkpost.nl
Foto: Tapperij De Stiefel op Facebook
Castricum

Weer heerlijk naar de horeca

CASTRICUM - Sinds maandag 1 juni kan het weer: lekker uit eten in een restaurant, een mooie vis eten bij een strandpaviljoen of een glas drinken op het terras. Zeker met het aangename, zomerse weer van de laatste weken is dat puur genieten. 

Wie vanaf de heropeningsdatum van 1 juni van plan is om naar een horecagelegenheid te gaan, krijgt te maken met een aantal veranderingen ten opzichte van de periode vóór Corona. Zo moet u, als u een plekje wilt bemachtigen, van tevoren reserveren. Dat geldt zowel voor een tafeltje binnen in een restaurant als voor een stoel op het terras buiten. In andere gemeenten gaan geluiden op dat reserveren niet hoeft, maar Castricum houdt wél vast aan reserveren vooraf. Daarnaast zal een horeca-exploitant vragen naar uw gezondheidstoestand. Voelt u zich niet zo lekker, last van verkoudheid? Dan zal de eigenaar u vragen om zijn etablissement te mijden. Bovendien moet het personeel erop toezien dat de 1,5 meter afstand door alle gasten in acht wordt genomen. 

Voor horecaondernemers geldt dat zij een plan bij de gemeente moeten inleveren waaruit valt op te maken wat de onderneming doet om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Horecazaken die dat nog niet hebben gedaan, wordt verzocht om alsnog zo’n plan in te leveren. Dat kan via het e-mailadres apv@debuch.nl.

Horecaondernemingen met een terras mogen dat terras de komende tijd met maximaal honderd procent uitbreiden, maar alleen op plaatsen waar dat ook echt kan. Het extra terras gaat vroeger dicht dan het originele. En de sluitingstijd voor de meeste horeca wordt in juli een uurtje later.

Bron: gemeente Castricum

Meer berichten