Logo uitkijkpost.nl
Foto: Still uit bewakingscamerabeelden van Zoomers
Castricum

Zoomers voor tweede keer bestolen

CASTRICUM - Voor de tweede week op rij heeft baldadige jeugd meubilair van het terras van strandpaviljoen Zoomers gestolen. Wie eigenaar Arthur van den Berg op het spoor van de daders zet, wordt beloond met een diner voor twee. 

"De eerste keer ging er een tafel bij m'n buurman door het raam", vertelt Van den Berg aan NH Nieuws. Daarvan zijn geen beelden, maar zijn beveiligingscamera heeft het ongewenste bezoek van zondag 31 mei - een dag voor de heropening - wél haarscherp vastgelegd.  

Te zien is hoe een jongen het terras opkomt en een groot beeld van z'n plek probeert te krijgen. "Dat beeld weegt 600 kilo", verklaart Van den Berg waarom de jonge indringer er geen beweging in krijgt. De jongen kijkt nog even rond en loopt dan zonder buit het terras af. Luttele seconden later loopt een tweede jongen het terras op. Met grote passen zet hij koers richting een terrastafeltje, pakt het op en loopt ermee het strand op. Weer iets later registreert de camera dat er een groep jongeren langs het paviljoen loopt.

De schade valt mee, erkent Van den Berg. "Het is geen onwijze halszaak, maar het zou leuk zijn als je je gedraagt als je naar het strand komt." Hij vermoedt dat de daders zich vervelen.  "De jeugd heeft weinig te doen", benoemt hij een van de gevolgen van de 'intelligente lockdown' van de afgelopen maanden.Nu de regels beetje bij beetje worden versoepeld en vermaak weer laagdrempeliger wordt, hoopt hij dat er een einde komt aan het vandalisme en de diefstallen. De strandpaviljoeneigenaar roept de daders op zich bij hem te melden. "Ze hoeven wat mij betreft niet vervolgd te worden, maar als ze eenmaal zijn gepakt, is het te laat. Dan hoeven ze geen excuus meer komen te maken." 

Op Facebookpagina van Zoomers en de website van NH Nieuws zijn de bewakingscamerabeelden te zien.

Meer berichten