Logo uitkijkpost.nl
Wethouder Ron de Haan met petitie 'leven met ernstige ME'
Wethouder Ron de Haan met petitie 'leven met ernstige ME' (Foto: aangeleverd)
Castricum

Wethouder de Haan ontvangt petitie voor ernstig zieke inwoonster

CASTRICUM - Wethouder Ron de Haan (WMO) heeft namens het college van B en W van Castricum een petitie in ontvangst genomen die ondertekend is door een grote groep bezorgde mensen. De groep maakt zich druk om de zorgverlening aan een ernstig zieke inwoonster van de gemeente. Wethouder Ron de Haan (WMO) laat weten dat de gezondheidssituatie van cliënte de grootst mogelijke aandacht van de gemeente heeft. 

De petitie werd begin deze week in het gemeentehuis bezorgd door de Adviesraad Sociaal Domein (ASD). De raad adviseert het college over onder meer het WMO-beleid. De adviesraad stond open voor het verzoek van de opstellers van de petitie om de handtekeningen bij wethouder De Haan te bezorgen. 

Leefomstandigheden 

Wethouder De Haan: “Ik begrijp goed dat de Adviesraad Sociaal Domein zich het persoonlijk lot van mevrouw aantrekt. De leefomstandigheden van mensen kunnen soms zo ernstig verstoord raken dat er een opstapeling komt van vragen die om antwoorden en snel handelen vragen. Dat is niet altijd meteen passend te maken op elke situatie. De verzamelde handtekeningen zijn een getuigenis van betrokkenheid in de samenleving. Dat is een goed teken omdat de ondertekenaars van de petitie mensen een hart onder de riem steken. Als gemeente doen wij er alles aan om de ondersteuning te bieden waar mevrouw recht op heeft. Ook al is daar nu nog iets meer tijd voor nodig, in de tussentijd zullen we zoveel mogelijk ondersteuning blijven bieden.” 

Meer berichten