Logo uitkijkpost.nl
Foto: Huis van Hilde / G. Spanjaard
VIDEO Castricum

Huis van Hilde weer open

CASTRICUM - Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum opent haar deuren voor publiek vanaf dinsdag 2 juni. De openstelling volgt hierbij de versoepelingsroute van de Nederlandse overheid waarbij musea weer open mogen vanaf  juni. Het museum heeft de nodige maatregelen getroffen om bezoekers een veilig bezoek te kunnen garanderen volgens de richtlijnen van het RIVM. Bezoekers kunnen hun bezoek van tevoren reserveren via de website van Huis van Hilde.

Maatregelen
De provincie Noord-Holland heeft verschillende maatregelen in het gebouw doorgevoerd. Zo staan er meerdere desinfectiepalen waar bezoekers hun handen kunnen desinfecteren. Ook zijn er met pijlen looprichtingen gecreëerd en wordt door middel van stickers de 1,5 meter afstand aangegeven. De baliemedewerkers zitten achter een plexiglasscherm en bezoekers krijgen een chirurgische vingerhandschoen om de touchscreens in de tentoonstelling mee te kunnen bedienen. Uiteraard geldt te allen tijde dat bezoekers die klachten hebben, afgeraden wordt naar het museum te komen.

Drie dagen per week open 
Huis van Hilde opent haar deuren weer op dinsdag 2 juni. In de maand juni is het museum drie dagen per week te bezoeken; op dinsdag, donderdag en zondag. Openingstijden op deze dagen zijn van 11.00 - 17.00 uur.

Vanaf juni gaat overigens alleen het museale gedeelte van het gebouw weer open: het provinciaal depot en de kantoren blijven nog steeds gesloten en medewerkers werken zoveel mogelijk nog vanuit huis. Vanaf juli wordt er gekeken of het museum wellicht meer dagen per week weer open kan.

Vooraf reserveren met tijdsloten
Bezoekers wordt aanbevolen hun bezoek van tevoren te reserveren via de website van Huis van Hilde. Er zijn per dag vier tijdsloten ingesteld waarin per tijdslot maximaal vijftien bezoekers het museum kunnen bezoeken. De volgende tijden zijn te boeken: 11.00 – 12.30 uur, 12.30 – 14.00 uur, 14.00 – 15.30 uur en 15.30 – 17.00 uur. Bij een reservering bestaat ook de mogelijkheid om een gratis rondleiding te boeken. Tickets zijn te reserveren via de website. Betaling van de tickets kan in het museum per pin worden voldaan.

De provincie Noord-Holland heeft een korte video gemaakt waarin de voorbereidingen om het museum te kunnen heropenen, in kaart worden gebracht. Bekijk deze video hier: 


Schoolbezoek
Ook schoolbezoek is weer mogelijk in Huis van Hilde vanaf 2 juni. Scholen zijn welkom tussen 9.00 en 11.00 uur op dinsdagen en donderdagen.

Meer berichten