Logo uitkijkpost.nl
Foto: Hans Peter Olivier
Castricum

Een gaslek, vreemde lucht en rokende lantaarnpaal

CASTRICUM - Het brandweernieuws van maandag 18 t/m zondag 24 mei.

Rookmelder
Dinsdagavond 19 mei zijn de brandweerlieden om 20.11 uur ter plaatse geweest bij Verzorgingstehuis De Boogaert waar een rookmelder was afgegaan. De brandweer wist de melder te lokaliseren, maar er bleek niets aan de hand te zijn.

Gaslek
Donderdag 21 mei, Hemelvaartsdag, zijn de brandweerlieden om 16.47 uur uitgerukt voor een gaslek in een voortuin aan De Bloemen. De lekkage was veroorzaakt door het verwijderen van een boom in de voortuin. De brandweer heeft de lekkage afgedicht met duct tape in afwachting van het gasbedrijf.  De laatste wortels heeft de brandweer verwijderd, zodat het gasbedrijf gelijk aan de slag kon. Het gasbedrijf heeft een deel van de leiding vernieuwd.

Rokende lantaarnpaal
Vrijdagmiddag 22 mei werd de brandweer om 16.10 uur opgeroepen omdat er rook uit de grond kwam bij een lantaarnpaal aan de Dr. Ramaerlaan. Aangezien er nog stroom op de paal stond en de brandweer het niet vertrouwde, kwam het energiebedrijf ter plaatse om de stroom uit te schakelen. De brandweer heeft het gebied eromheen ruim afgezet. Ze hebben de klus overgedragen aan het energiebedrijf. Na wat graven werd er een verbrande stok in de grond gevonden, vermoedelijk is de stok een behoorlijke tijd aan het smeulen geweest en is dit de oorzaak van de stank en rook geweest.

Vreemde lucht
Zondagochtend 24 mei werden de brandweerlieden om 00.32 uur opgeroepen voor een vreemde lucht in een woning aan de Jacob Catsstraat. Toen de brandweer ter plaatse was stonden de bewoners al buiten en hadden alle ramen en deuren al open staan. Ook had de bewoner de hoofdleiding van het gas al dichtgedaan. De brandweerlieden konden niets vreemds meer ruiken of meten. Waar de lucht vandaan kwam, is niet bekend.

Meer berichten