Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Verkeersboetes, hond zonder muilkorf, inbraak en ongeval

Politie Castricum

Het politienieuws van maandag 11 t/m zondag 17 mei.

CASTRICUM - Donderdagavond 14 mei en de daarop volgende nacht vond er in de gemeente Castricum een dynamische controle plaats. Hierbij werd er gecontroleerd op het gebied van verkeer, maar ook werden de jeugdoverlastplekken en andere zaken meegenomen.

Hond los en zonder muilkorf
Een inwoner van Castricum kreeg een bekeuring omdat hij zijn hond los en zonder muilkorf uitliet, terwijl hiervoor door de gemeente een aanlijn- en muilkorfgebod was afgegeven.

Verkeersboetes
Op verkeersgebied werden zeven bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen.

De bestuurder van een scooter reed veel te snel en negeerde vervolgens het stopteken wat gegeven werd. Hij heeft twee bekeuringen gekregen en er wordt, vanwege de hoge snelheid een WOK-melding gedaan bij het RDW (Dienst Wegverkeer). WOK staat voor ‘Wacht Op Keuren’. De politie plaatst deze melding op het nummerbord van de scooter. Dit doen ze als de scooter niet voldoet aan de wettelijke eisen. Er zijn meerdere redenen waarom de politie een scooter een WOK-status mag geven. Meestal is dit vanwege rijden met een te hoge snelheid, geen (goede) verlichting hebben, met versleten banden rijden of rijden met uitstekende delen. De politie meldt dit dan bij de RDW en daarnaast krijgt men vaak nog een boete. Zolang de scooter een WOK-status heeft mag men er niet mee op de openbare weg. Daar moet mee gewacht worden totdat de scooter gekeurd is

Twee bestuurders kregen een proces verbaal en een rijverbod in verband met het rijden onder invloed. Het was voor een van deze bestuurders de tweede keer in korte tijd dat hij proces verbaal krijgt voor het rijden onder invloed.

Melding inbraak Castricummer Werf
Donderdagavond 14 mei was er een melding van een mogelijke inbraak bij een bedrijf aan de Castricummer Werf. Mogelijk dat ze gestoord werden door de melder. Deze gaf het kenteken door en het voertuig werd even later aangetroffen op de Kennemerstraatweg in Heiloo. Er werden enkel wat stukken afvalhout aangetroffen in het voertuig.

Motorrijder ten val
Zaterdag 16 mei vond er een omstreeks 16.00 uur een eenzijdig ongeval plaats bij de rotonde N513 (Zeeweg) en de Soomerwegh. De bestuurder van een motor reed met een snelheid van ongeveer 30 km/u naar de rotonde. De voorband van de motor gleed, mogelijk door een teerstreep in het wegdek, weg. De motorrijder kwam vervolgens ten val en de motor kwam tegen een lantaarnpaal aan. Gelukkig liep de motorrijder geen letsel op en kon de motorrijder op eigen kracht zijn weg vervolgen.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 7 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01