Logo uitkijkpost.nl
Foto: Hans Peter Olivier
Castricum

‘Schoorsteenbrand’, pony te water en gaslek

CASTRICUM – Het brandweernieuws van maandag 11 t/m zondag 17 mei.

Schoorsteenbrand bleek zon te zijn
Maandagavond 11 mei werden de brandweerlieden om 20.59 uur opgeroepen voor een melding van een schoorsteenbrand bij een woning aan de Klapweide. Ter plaatse bleek er geen sprake te zijn van een schoorsteenbrand, maar was het de ondergaande zon in combinatie met stoom van een cv-ketel. De brandweer kon weer retour en ook de ladderwagen van brandweer Heemskerk die opgeroepen was, kon rechtsomkeert maken.

Pony te water
Woensdagmiddag 13 mei is de brandweer om 17.15 uur met spoed uitgerukt naar de Noordermaatweg in Heemskerk omdat er een pony te water was geraakt. Een omstander en de eigenaresse lagen in het water om het hoofd van de pony boven water te houden, maar toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen was de pony al overleden. De brandweer heeft de pony op de kant weten te krijgen. De brandweer heeft hem toen op een pallet gelegd en afgedekt. Een buurtbewoner heeft hem afgevoerd met behulp van een heftruck in samenwerking met de eigenaresse.

Gaslek
Zondagochtend 17 mei zijn de brandweerlieden om 11.47 uur uitgerukt voor een gaslek in een voortuin aan de Oranjelaan. De lekkage was veroorzaakt door het verwijderen van een boompje in de voortuin. De brandweerlieden hebben de lekkage afgedicht met duct tape in afwachting van het gasbedrijf. De klus werd overgedragen aan het gasbedrijf die een deel van de leiding weer heeft vernieuwd.

Meer berichten