Afbeelding
Foto: aangeleverd

Bijna alle vestigingen Bibliotheek Kennemerwaard weer open

Algemeen

CASTRICUM - Vanaf  maandag 18 mei zijn bijna alle vestigingen van Bibliotheek Kennmerwaard weer open met aangepaste openingstijden. Alle vestigingen waren sinds 16 maart gesloten in verband met coronamaatregelen. 

De vestigingen Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare, Bergen, Castricum en  Heerhugowaard Centrum zijn  open van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur. De kleinere vestigingen in Akersloot, Alkmaar Oudorp, Alkmaar Overdie, Limmen, Heerhugowaard De Noord en Schoorl zijn open op maandag, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. Ze zijn heel blij weer bezoekers in de meeste vestigingen te kunnen ontvangen. Je kunt materialen lenen en terug te brengen. Ook kunnen reserveringen opgehaald worden.

Bibliotheek Kennemerwaard kan helaas nog niet alle vestigingen openstellen. Ze hopen dat ze zo gauw mogelijk in staat zijn de overige vestigingen te kunnen openen. Kijk op de website voor de actuele openingstijden van de vestigingen. Je kunt nog geen gebruik maken van de leestafels en computer- en studiewerkplekken. Ze werken er hard aan om ook deze voorzieningen weer toegankelijk te maken.

Dienstverlening stapsgewijs opgestart
Erna Winters, directeur Bibliotheek Kennemerwaard, is verheugd dat de deuren van de meeste vestigingen weer open kunnen: “De afgelopen weken hebben we onze dienstverlening vooral digitaal kunnen voortzetten, en sinds een paar weken ook de AfhaalBieb. We hebben gemerkt hoezeer onze leden het bezoek aan de bibliotheek en het zelf uitzoeken van boeken missen, en hoezeer we zelf ook de contacten met de leners missen”.

Maatregelen
Met inachtneming van de maatregelen om jouw veiligheid en die van de medewerkers te waarborgen ben je weer van harte welkom. Ze vragen je om rekening te houden met deze maatregelen die te vinden zijn op de website en in de bibliotheek zelf.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 3 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01