Afbeelding
Foto: aangeleverd

Jac. P. Thijsse College helpt school in Gambia bij gevolgen Corona

Human Interest Castricum

CASTRICUM - In de afgelopen vijf jaar hebben inmiddels honderden leerlingen van het Jac. P. Thijsse College meegebouwd aan een school in Gambia. Nu staat er een goed en bruikbaar gebouw waar vele leerlingen uit Jalanbang en wijde omgeving basis- en voortgezet onderwijs kunnen volgen. Onderwijs is voor de kinderen in Gambia dé uitweg uit armoede. 

Vorige week echter, bereikte een noodkreet van Mucki, de initiatiefnemer van de school, het JPT. In de mail beschrijft hij de grote problemen die Gambia treffen vanwege het coronavirus.
De grenzen met Senegal zijn gesloten, het vliegveld is gesloten, vrijwel alle winkels zijn gesloten. De prijzen stijgen dramatisch en de impact daarvan is voor het gebied waar de school staat enorm. De school, Mansa Colley in Jalanbang, biedt juist onderwijs aan kinderen van de armste gezinnen en nu worden deze gezinnen bedreigd met acute hongersnood.

De school wil deze gezinnen graag helpen: een zak rijst kost een kleine 30 euro en daarvan kan een familie van 20 mensen een maand eten. Ook plaatst de school zoveel mogelijk watercontainers met zeep om de hygiëne te vergroten, kosten: 6 euro. Het lijkt niet veel, maar de school in Gambia is geheel afhankelijk van hulp om dit te kunnen realiseren.

Het Jac. P. Thijsse College heeft besloten om Mucki een handje te helpen bij zijn streven om de bevolking in zijn gebied niet te laten verhongeren. Het JPT zal een groot aantal zakken rijst sponsoren en ook personeel is uitgenodigd een bijdrage te leveren. Tenslotte is de school van Mucki toch een beetje een partnerschool van het JPT en de band is heel warm. Ook leerlingen die in Gambia zijn geweest krijgen deze informatie en worden de mogelijkheid gegeven iets bij te dragen: alle kleine beetjes helpen! Mocht je meer willen weten, neem gerust contact op met school@jpthijsse.nl. 

Afbeelding
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 23 uur geleden
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40