Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
video Castricum

Schrijfwedstrijd met De Gruwelijke Generaal

CASTRICUM - Doe mee met de spannende schrijfwedstrijd De Gruwelijke Generaal van Bibliotheek Kennemerwaard! Luister De Gruwelijke Generaal van Jozua Douglas in de LuisterBieb. Daarna schrijf je een spannend verhaal over jouw spion-juf of spion-meester. Je kunt een gaaf boek van Jozua Douglas winnen! 

De Gruwelijke Generaal 
Luister het hele boek De Gruwelijke Generaal, geschreven door Jozua Douglas, in de LuisterBieb-app. Het boek zit vol spionnen. Spionnen hebben vaak een heel gewone baan. Ze zijn tuinman, ober of autoverkoper. Iedereen kan een spion zijn. In de avonduren doen ze vaak hun geheime spionagewerk, zonder dat iemand het weet. Het zou dus zomaar kunnen dat je meester of juf een spion is. Stel je eens voor...

Tips en trucs voor het schrijven
Bekijk de video van Jozua Douglas en leer alles over spionnen: Spionage tips Hoe herken je een spion. Gedraagt jouw meester of juf zich wel eens verdacht? Zo ja, wat merk je? Zo nee, dan is hij of zij misschien wel een supergoede superspion. Voor wie zou jouw meester of juf spioneren? Hoe ontdek je dat de meester of juf een spion is? Wat gebeurt er daarna allemaal?

Wat heb je nodig?
De LuisterBieb-app om naar De Gruwelijke Generaal te luisteren. Deze app kan je downloaden in de Google Play Store of de AppStore. Je logt in met je gegevens van je Bibliotheekpas. Het downloaden van de luisterboeken is helemaal gratis. Je hebt een laptop, iPad of computer nodig om je verhaal te typen en te versturen.

Hoe doe je mee? 
Schrijf een verhaal over jouw juf of meester als spion (maximaal 1 A4). Is je verhaal af? Mail het naar po@bibliotheekkennemerwaard.nl. Zet in de mail je naam, je leeftijd en de naam van je school. Stuur je verhaal op vóór vrijdag 18 april. Daarna leest een jury van bibliotheekconsulenten alle verhalen en wordt op vrijdag 24 april de uitslag bekend gemaakt.

Wat kun je winnen? 
Naast de eeuwige roem kun je het boek De ongelooflijke Ravi Ravioli winnen (beschikbaar gesteld door Uitgeverij De Fontein). Dit is het tweede deel van de Costa Banana-serie van Jozua Douglas. De drie beste verhalen komen op de website van de Bibliotheek Kennemerwaard te staan, waar iedereen ze kan lezen!

Wil je meer van De Gruwelijke Generaal? 
Kan je geen genoeg krijgen van De Gruwelijke Generaal? Doe dan de vervolgopdrachten over dit boek. Die kun je vinden op www.bibliotheekkennemerwaard.nl/dbos-online. Veel luister- en doeplezier!

Deze schrijfwedstrijd is georganiseerd in samenwerking met Uitgeverij De Fontein.

Meer berichten