Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Regio

Inzamelactie medische materialen

REGIO - Wil jij een bijdrage leveren aan de strijd tegen Corona door het doneren van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes, schorten, veiligheidsbrillen of spatschermen? Mail of bel dan brandweer Akersloot of Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. De spullen kunnen opgehaald worden of ingeleverd bij de brandweerkazerne in Akersloot.

Het zijn rare tijden. Het coronavirus grijpt om zich heen en het aantal besmettingen stijgt met de dag. Ook brandweer Akersloot kan en wil niet lijdzaam toekijken hoe de collega’s in de verpleging zich een slag in de rondte werken. Hoog tijd om de mouwen op te stropen en te helpen! Daar is de brandweer immers heel goed in.

1. Er is nu vooral dringend behoefte aan persoonlijke beschermingsmiddelen. Denk aan mondkapjes, schorten, veiligheidsbrillen, spatschermen, e.d. Ze willen je vragen om samen te inventariseren welke zorgverleners er in jouw verzorgingsgebied zijn. Denk aan tandartsen, mondhygiënisten, nagelstudio’s, pedicure’s, andere specialisten. Benader hen zo spoedig mogelijk met de vraag of zij bereid zijn om persoonlijke beschermingsmiddelen vrijwillig af te staan in de strijd tegen het coronavirus. Mocht de vraag worden gesteld of hier een vergoeding tegenover staat, dan is het antwoord nee.

2. Als er positief gereageerd wordt op jullie oproep, dan willen ze vragen of jullie kunnen zorgen dat de contactgegevens via de mail naar brandweer Akersloot toegezonden kunnen worden via de postcommandant tdekker@vrnhn.nl zodat hij het door kan zetten naar het regionale steunpunt. Daar kijken ze samen met de GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen) en het Rode Kruis waar deze spullen het hardst nodig zijn. De materialen worden vervolgens op kwaliteit en beschermingsniveau geselecteerd en zullen daarna landelijk gedistribueerd worden naar de locaties waar deze noodzakelijk zijn. Let op: wacht niet te lang met doorgeven van de ingezamelde materialen. Er is op dit moment al flinke schaarste en ze hebben al heel rap de spullen nodig!

3. Ze zijn ook op zoek naar beademingsapparatuur. Mochten er specialisten zijn die dit beschikbaar willen stellen, geef dit dan ook door via een privébericht. Vermeld daarbij vooral ook de contactgegevens. Er wordt dan contact gelegd met deze zorgverlener(s) over de voorwaarden en andere zaken.

Momenteel is er dagelijks (doordeweeks) iemand in de kazerne aan de Buurtweg 51 in Akersloot aanwezig tussen 9.00 en 17.00 uur, waar ook spullen ingeleverd mogen worden. Ze zijn bereid om eventueel spullen bij je thuis op te komen halen. Je kunt brandweer Akersloot bereiken door te bellen of te mailen met de postcommandant Ton Dekker 06-19429645 of tdekker@vrnhn.nl.. Ook kan er naar Veiligheidsregio Noord-Holland Noord gemaild worden via cru@vrnhn.nl om de spullen op te laten halen.

Bronnen: Brandweer Noord-Holland Noord en 112-akersloot.nl op Facebook

Meer berichten