Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Vries
Regio

Wijzigingen dienstregelingen NS en Connexxion

REGIO - De OV-sector wordt door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden van de situatie rondom het coronavirus. Op basis van de nieuwste overheidsmaatregelen rondom het coronavirus zijn er wijzigingen in de dienstregeling en serviceverlening.            

De NS meldt op haar website dat tot nader order vanaf zaterdag 21 maart een speciale basisdienstregeling van kracht is. Dit houdt in dat vanaf ieder station in Nederland in alle richtingen twee treinen per uur rijden. Vanaf stations waar normaal één keer per uur een trein vertrekt, blijft dit zo. Let op! De treinen blijven rijden om mensen in vitale functies naar hun werk te brengen. Ga dus niet met de trein als dit niet strikt noodzakelijk is! Ga goed voorbereid op pad en plan jouw reis kort voor vertrek voor het meest actuele advies. Houd voldoende afstand van elkaar (minimaal 1,5 meter) in de trein en bij het in- en uitstappen.

Connexxion meldt op haar website dat de serviceverlening is aangepast. De serviceverlening in het openbaar vervoer wordt wat anders dan reizigers gewend zijn om de verspreiding van het Coronavirus te beperken. Reizigers worden verzocht in de bus via de achterdeur in te stappen én achterin in te checken. Hierdoor wordt het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs verminderd. Tevens worden reizigers verzocht te reizen met OV-chipkaart of vooraf hun kaartje te kopen.

Plan je reis vooraf voor een actueel reisadvies en houd de websites van de vervoerders in de gaten voor updates.

Meer berichten