Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Politie druk met inbraken en 'quarantaine feestje'

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 16 maart tot en met zondag 22 maart

Castricum

Maandag 16 maart tussen 14.00 en 14.30 is er in winkelcentrum Geesterduin een pinpas gestolen. Meer dan vermoedelijk heeft de dader de pincode afgekeken tijdens het pinnen van aangever, want er is geld van de rekening gehaald.

Op woensdag 18 maart is er een inbraak geweest in een leegstaande woning aan de Leo Toepoelstraat. De woning was afgesloten met houten platen. Deze platen zijn verwijderd. Het is onbekend of er nog meer goederen zijn gestolen uit deze woning.

Woensdagmiddag 18 maart kreeg de politie een melding binnen dat er iets op de geldautomaat zat wat er niet thuishoort. Er werd op de pinautomaat een apparaatje vol elektronica en mini camera (filmt de pincode) aangetroffen. Het advies bij aantreffen: Blijf er af en bel 0900-8844 of als u denkt dat u in de gaten wordt gehouden bel 112. Lees hierover meer in dit artikel.

Woensdag 18 maart omstreeks 21.00 uur melding dat er op de Bloemen een auto geparkeerd stond. De inzittenden zouden ballonnetjes aan het opblazen zijn. Toen het Voertuig werd aangetroffen bleek dat de jongelui hun eigen ‘quarantaine feestje’ aan het vieren waren. De bestuurder van het voertuig deed niet mee met de ballonnetjes blazen. Er is wel uitgelegd wat de gevolgen zijn als bestuurder hieraan meegedaan had.

Donderdagavond 19 maart omstreeks 23.17 reed een voertuig over de Rijksweg in Limmen, waarvan de bestuurder geen constante snelheid aanhield en van links naar rechts slingerde over de rijbaan. Er is een stopteken gegeven waaraan pas laat gehoor werd gegeven. Bestuurder kwam sloom over. Alcohol test bleek negatief, maar de speekseltest bleek positief op THC. De bestuurder is vervolgens aangehouden en op het politiebureau is een bloedtest afgenomen. Hierna kon de bestuurder, met een rijverbod van 24 uur, weg. Er wordt verbaal opgemaakt tegen de bestuurder.

Vrijdag 20 maart omstreeks 19.00 uur een melding van inbraak bij een in aanbouw zijnde woning aan het Duinpad. Ter plaatse bleken er geen goederen te zijn weggenomen.

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart werd, na een kleine achtervolging, een bromfiets staande gehouden. De 15-jarige bestuurder van die bromfiets bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De bestuurder en passagier zijn beide meegenomen naar het politiebureau. Onderweg daarheen werd er door de politie gezien dat er iets werd weggegooid in de struiken. Dit bleek een zak wiet te zijn. Deze zak is ook meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau bleek dat de bestuurder ook nog in het bezit was van een bijna lege fles Wodka. Van beide goederen is afstand gedaan. De ouders hebben de kinderen opgehaald van het politiebureau.

Limmen

Donderdag 19 maart omstreeks 17.30 uur vond er een kop-staart aanrijding zonder letsel plaats op de Rijksweg. De bestuurster van het eerste voertuig moest hard remmen omdat er een auto voor haar afsloeg. De achter haar rijdende auto kon nog op tijd stoppen. Echter, auto nummer drie had dit te laat in de gaten en botste tegen auto nummer twee, die vervolgens weer tegen het eerste voertuig aanreed. Gelukkig geen letsel voor de inzittenden en alleen de laatste auto moest afgesleept worden. De andere bestuurders konden, met schade, hun weg zelf vervolgen. Partijen wisselden de gegevens uit en vulden de schadeformulieren in.

'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 3 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25