Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Regio

Horeca vanaf 18.00 uur dicht, scholen en sportclubs niet meer open

REGIO - Alle horecagelegenheden moeten vanaf 18.00 uur 15 maart dicht om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De scholen gaan vanaf 16 maart ook niet meer open. 

Dat heeft de regering zojuist bekendgemaakt. Basisscholen, middelbare scholen, universiteiten en hbo-opleidingen gaan allemaal dicht. Alle bestaande maatregelen worden verlengd tot 6 april.

Voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten, wordt opvang geregeld, zodat ze aan het werk kunnen blijven. Veel scholen hadden aangedrongen op het sluiten van de scholen.

Horeca en sportclubs

Ook cafés, restaurants en sportclubs moeten vanaf 18.00 uur 15 maart dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. Dezelfde regel geldt voor coffeeshops en seksclubs. Volgens het kabinet worden ondernemers die dankzij de maatregelen in de problemen komen 'niet in de steek gelaten.' 

Dit weekend bleek dat veel mensen weinig boodschap hadden aan de adviezen om een beetje uit elkaars buurt te blijven. In veel steden en dorpen zaten horecagelegenheden en terrassen vol.

Gepaste afstand 

Alle Nederlanders wordt opgeroepen om gepaste afstand van elkaar te houden. Zo'n anderhalve meter zou voldoende moeten zijn, aldus minister Bruins van Medische Zorg en Sport. "We beseffen ons dat het ingrijpende tijden zijn", vertelde hij. "We moeten elkaar helpen waar mogelijk."

Bron: NHnieuws

Meer berichten