Afbeelding
Foto: aangeleverd

Nieuwe locatie Springplank feestelijk geopend

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Zaterdag 7 maart is de nieuwe locatie van speelvereniging de Springplank feestelijk geopend. 

Vele buurtbewoners, belangstellenden, vrijwilligers, leden en oud-leden kwamen een kijkje nemen. In het Buurt- en Biljartcentrum was de ruimte van de Springplank al gauw gevuld met de grote aantallen bezoekers. Het paste er nauwelijks in. In het aangrenzende speeltuintje konden de kinderen en hun ouders gelukkig ook terecht met het mooie weer. Daar werden eendjes gevangen, gespeeld met de fietsjes, loopauto’s en spelletjes gedaan met de zeepbellen die vrolijk in het rond vlogen. Binnen werden de kinderen getrakteerd op een feestelijke traktatie gelijkend op het logo: een snoepkikkertje op een springplank van spek. De kinderen werden geschminkt, konden ouderwets koekhappen, kleuren en spelen met het aanwezige speelgoed. 

Mocht u de opening gemist hebben of een keer willen meedraaien met uw (klein)kind? Kom dan op één van de ochtenden. Bij de peuterochtenden (2-4 jaar) bent u op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 11.30 uur welkom samen met uw (klein)kind. Voor de peuterochtenden graag aanmelden om teleurstelling te voorkomen. Bij het ouder-kind café bent u op woensdag in de oneven weken van 9.00 – 10.30 uur en vrijdag op de even weken van 9.30 tot 11.00 welkom met uw (klein)kind van 0 tot 2 jaar. Jongere of oudere broers en zussen zijn altijd welkom. 

Van oudsher is de Springplank al 47 jaar een ontmoetingsplek voor ouders/ verzorgers en (groot)ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Lid worden van de Springplank is mogelijk voor maar 30 euro per maand. Daarvoor kunt u met uw (klein)kind alle activiteiten gratis bezoeken. Leden kunnen hun peuter op de peuterochtenden brengen zodat zij zelf een paar ochtenden de handen vrij hebben. Zij draaien samen met hun peuter één ochtend in de week mee zodat zij betrokken zijn bij de ontwikkeling van hun kind. De peuterochtenden draaien geheel op ouderparticipatie en ervaren vrijwilligers die al jaren meedraaien. Daarmee is de Springplank uniek in de regio. De nieuwe locatie van de Springplank, het Buurt- en Biljartcentrum, is te vinden aan de Van Speykkade 61 in Castricum. Informatie: DeSpringplankCastricum op Facebook en www.springplankcastricum.nl

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 8 uur geleden
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 11 uur geleden
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20