Afbeelding

FC Castricum pakt belangrijke punten

Sport Castricum

CASTRICUM - FC Castricum pakte niet alleen drie belangrijke punten dit weekend, maar won en voorkwam ook dat de nummer twee in het klassement, vv IJmuiden, er met de tweede periode vandoor ging.

Er werd met 3-2 gewonnen op Sportpark Schoonenberg in IJmuiden. FC Castricum speelde zaterdag 7 maart op een lastig bespeelbaar veld, met veel hobbeltjes en een stevige wind dwars over het veld. Voor vv IJmuiden stond de tweede periode op het spel, maar dan moest er wel gewonnen worden. Met deze druk dien je wel om te kunnen gaan als team, maar dit was voor vv IJmuiden blijkbaar erg moeilijk in de eerste helft. Er werd erg rommelig gevoetbald en veel gemopperd. FC Castricum hield het koppie erbij en had de eerste helft het betere van het spel. Al in de vierde minuut was het bijna raak, een voorzet die prima ingekopt werd door Justo van de Werf, maar van de lijn werd gehaald. In de achttiende minuut is het dan wel raak, een vlijmscherpe pass van Thom Heling naar Justo van de Werf, die de keeper uitspeelt en het netjes afmaakt, 0-1.

Vervolgens krijgt FC Castricum nog twee kansen om de score uit te breiden, twee keer wordt er alleen op de keeper afgegaan, maar treffen geen doel. Vaak is het dan ook dat het bij de tegenstander wel lukt, in blessure tijd maakt vv IJmuiden gelijk door een vrije trap die knetterhard wordt ingekopt door Milan van Essen.

In de tweede helft zien wij een ander vv IJmuiden, die meteen FC Castricum onder druk zet en het voetballend spel er beter uitziet. Maar FC Castricum blijft goed bij de les. In de 71e minuut krijgen zij een vrije trap die door Carlo Vrijburg wordt genomen, deze wordt er door de keeper uitgetikt. De bal belandt bij Max Lodewijks die met veel curve de bal in de uiterste hoek in het doel draait, 1-2. Nog geen drie minuten later wederom een vrije trap net buiten de 16 voor FC Castricum, dit keer neemt Max Lodewijks hem en schiet de bal snoeihard in de rechter kruising. vv IJmuiden laat het er niet bij zitten en komt nog terug met 2-3 door een buitenspel doelpunt van Mathijs Veldman. De goed fluitende scheidsrechter Fanger had helaas de vlag niet gezien van de grensrechter. Het was toch nog feest in IJmuiden, want door de overwinning van FC Castricum kreeg IJVV Stormvogels de tweede periode in hun schoot geworpen. Met nog negen wedstrijden te gaan, staat FC Castricum zes punten achter op de nummer twee (vv IJmuiden) en drie punten op de nummer drie (RKVV Dem), er is dus nog van alles mogelijk.

Door: Joop Bakker

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20