Afbeelding
Foto: aangeleverd

Castricums schrijverscollectief presenteert verhalenbundel ‘Aangespoeld’

Cultuur Castricum

CASTRICUM - Het Castricumse schrijverscollectief 500 Magazine aan Zee presenteert op zondag 8 maart zijn tweede verhalenbundel. Meer dan 50 verhalen die je meenemen op een roze wolk, je laten grinniken van herkenning of het angstzweet op je voorhoofd doen parelen; in maximaal 500 woorden per verhaal nemen de schrijvers je mee naar een andere wereld. Het eerste exemplaar van ‘Aangespoeld’ wordt op 8 maart om 14.00 uur bij Boekhandel Laan in Castricum aangeboden aan strandvonder Dirk Bakker. Daarna is de bundel in de boekhandel en online te koop voor € 12,95.

Alle belangstellenden zijn welkom op de boekpresentatie van ‘Aangespoeld’ bij Boekhandel Laan (Burgemeester Mooijstraat 19 in Castricum). De presentatie start met een verhaal van Castricums’ eigen strandvonder, Dirk Bakker. In de 15 jaar dat hij strandvonder is spoelden er vele bijzondere vondsten aan. Vervolgens lichten de auteurs een tipje van de sluier op door enkele verhalen uit de bundel voor te lezen. Tot slot is er uiteraard gelegenheid om de bundel te kopen en die te laten signeren. In de pauze en na afloop is heerlijke koffie en taart te koop in de boekproeverij. Na de boekpresentatie is ‘Aangespoeld’ verkrijgbaar bij boekhandel Laan en online via www.500magazineaanzee.nl.

Castricumse roots
500 Magazine aan Zee bestaat uit tien vaste schrijvers die allen Castricumse roots of op zijn minst een binding met de zee hebben. Bert Roodhof en Bregje van der Steeg, bekend van de ‘Lieve B’-columns uit het Nieuwsblad Castricum, schreven voor de bundel. En ook de verhalen van Inge Eusman, Bea Jansen, Maarten Ka, Edgar Nijman, Marius Pater, Margot de Zeeuw en Edgar Zonneveldt maken ‘Aangespoeld’ tot een bundel die in geen boekenkast mag ontbreken.

Tweede bundel
‘Aangespoeld’ is de tweede bundel van 500 Magazine aan Zee. Eerder publiceerde het collectief al ‘Lezer gezocht’, een bundel die zo gretig aftrek vond dat een tweede druk werd uitgebracht.

500magazineaanzee.nl publiceert wekelijks verhalen van vaste en gastauteurs. Daarnaast zijn er regelmatig gedichten te lezen. Alles mag, er is maar één regel: bijdragen mogen niet langer zijn dan 500 woorden.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 2 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01