Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd

4 aandachtspunten bij het plaatsen van een zonnescherm

Wil je ook in de zomer de perfecte temperatuur in huis houden? Dan is een zonnescherm een goede oplossing. Bij het plaatsen van een zonnescherm moet je wel rekening houden met een aantal zaken. Er zijn namelijk veel verschillende soorten zonneschermen te koop, die allemaal hun eigen voordelen hebben. Hieronder vind je daarom vier zaken om rekening mee te houden bij het plaatsen van een zonnescherm.

Persoonlijke smaak
Allereerst zijn zonneschermen erg afhankelijk van je persoonlijke smaak. Zo hebben zonneluifels een chique uitstraling, die bovendien perfect zijn voor het creëren van een schaduwrijk plekje op je terras.Shutters zijn daarentegen weer vrij neutraal en subtiel. Daarnaast zijn zonnescreens een voorbeeld van moderne en strakke zonwering, terwijl markiezen je huis juist een klassieke uitstraling geven. Verdiep je dus eens in de verschillende soorten zonwering, en bedenk welk zonnescherm het beste past bij jouw huis en woonstijl.

Plaatsing
Ten tweede is het belangrijk om te bedenken waar je de zonneschermen wilt plaatsen. In de slaapkamer is een zonnescherm met een verduisterend effect wellicht handig, terwijl je in de woonkamer liever doorkijk wilt hebben. Bekijk daarnaast goed op welke locatie de ramen zich bevinden. Zo is het plaatsen van een zonnescherm op een noordelijke gericht raam overbodig, terwijl je bij zuidelijke en westelijke ramen juist de hele dag te maken hebt met de zon.

Bedenk het doel
Zonneschermen hebben naast het reguleren van de temperatuur nog een aantal andere handige voordelen. Denk hierbij aan rolluiken die meteen voor isolatie zorgen en je huis beschermen tegen inbrekers, maar ook aan screens die je een stukje privacy bieden. Een specialist kan je eventueel adviseren over de voordelen van de verschillende zonneschermen, en daarnaast helpen bij het uitzoeken van zonwering die perfect bij jou past.

Bepaal de prijs
Uiteraard is de prijs belangrijk als je zonneschermen laat plaatsen. Prijzen vergelijken is dus altijd verstandig voordat je een aankoop doet. Daarnaast zit er een groot prijsverschil tussen de verschillende opties en varianten. Een elektrische zonnescreen is bijvoorbeeld erg comfortabel, maar wel wat duurder dan een handmatig zonnescherm.

(Dit is een betaald artikel)

Meer berichten