Logo uitkijkpost.nl
Foto: NH Nieuws
VIDEO Akersloot

Inloopavond flexwoningen druk bezocht

AKERSLOOT - De mogelijke komst van tachtig zogenoemde flexwoningen in Akersloot zorgt in het dorp voor veel onrust, zo meldt mediapartner NH Nieuws op haar website. Dat bleek wel tijdens de inloopavond die gisteren door de gemeente Castricum werd gehouden. Café 't Hoorntje was tot de nok toe gevuld met inwoners die hun woede niet onder stoelen en banken staken. Wethouder Paul Slettenhaar probeerde uit te leggen waarom de tachtig containerwoningen op twee locaties in het dorp noodzakelijk zijn om de woningnood het hoofd te bieden. Maar hij kon de massaal toegestroomde inwoners niet overtuigen. 

De woningen zijn bedoeld om urgente woningzoekenden snel een dak boven het hoofd te boeden. Het gaat dan om jongeren, mensen die na een scheiding snel onderdak nodig hebben en statushouders. En dat is volgens Jan Niemeijer, van de belangengroep Flexwoningen Akersloot wachten op problemen. "Deze mensen hebben recht op een normale woning en die ga je niet in Akersloot ver weg van alle voorzieningen wegstoppen. Dan vraag je om problemen." Vooral de manier waarop de gemeente het plan naar de inwoners heeft gecommuniceerd, zorgt voor veel onbegrip. Inwoners voelen zich overvallen. Zo kregen niet alle betrokkenen een brief voor de inloopavond.

Ook heeft de gemeente volgens Niemeijer eerder altijd ontkend dat er flexwoningen op de nu voorgestelde locaties zouden komen.  "We moesten het uiteindelijk uit de krant vernemen. Als je dit als gemeente doet, zie je ons niet voor vol aan." De wethouder beloofde in ieder geval 'een nieuwe start' als het gaat om de communicatie met de inwoners. Hij nodigde inwoners uit om met hem in gesprek te gaan. Maar de woningnood is volgens hem hoog en daar moet iets aan gebeuren.

"Het gaat niet alleen om jongeren of statushouders maar ook om mensen die gescheiden zijn. Dat soort mensen krijg ik ook op het kantoor en dat willen we niet meer. We willen niet dat mensen dakloos worden. Dat willen we oplossen en dat moet ook op deze manier."

Bekijk ook de video die Tom Jurriaans van NH Nieuws maakte: 


Meer berichten