Logo uitkijkpost.nl
Tijdens de receptie werden drie vrijwilligsters gehuldigd.
Tijdens de receptie werden drie vrijwilligsters gehuldigd. (Foto: aangeleverd)
Limmen

De Zonnebloem Limmen viert 40-jarig jubileum

LIMMEN - De Zonnebloemafdeling in Limmen bestaat 40 jaar, en dat was afgelopen zaterdag aanleiding voor een gezellige receptie. Verschillende organisaties en personen die zich betrokken voelen bij de Zonnebloem waren aanwezig om de vrijwilligers te feliciteren.

Voorzitter Cees Smit schetste in het kort de geschiedenis van de Limmer afdeling, die op 4 februari 1980 is opgericht op initiatief van enkele dames, de pastoor en de wijkzuster. Heel kleinschalig begonnen en nu uitgegroeid tot een actieve en bloeiende afdeling met 27 vrijwilligers en 7 bestuursleden.

Tijdens de receptie werden drie vrijwilligsters gehuldigd: Tiny Veldt (40 jaar vrijwilligster), Bep Beentjes (25 jaar) en Mary Stet (10 jaar) ontvingen uit handen van districtshoofd mw. G. Mencke een insigne met oorkonde en een prachtige bos bloemen. Tiny Veldt werd tevens met een prachtig beeldje verrast. Mevrouw Mencke sprak namens het Nationaal Bureau van de Zonnebloem Breda vele lovende woorden tot de jubilarissen en memoreerde de vele activiteiten die door hen zijn verricht.

Wethouder Falgun Binnendijk sprak namens de gemeente Castricum zijn waardering uit voor het vrijwilligerswerk van de Zonnebloem en hoopte dat meer jonge mensen hiertoe worden aangetrokken. De middag werd voortgezet met een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje.

Eerder deze week werd voor de gasten een feestelijke en geslaagde middag georganiseerd met een optreden van de Wieringer Sanghers. De vele aanwezigen hebben erg genoten van de bekende liederen en niet te vergeten de nostalgische modeshow.

Woensdag is het de beurt aan de vrijwilligers om te gaan genieten van de musical Anastasia.

Meer berichten