Edith bij het logo van haar praktijk, het roodborstje. Dit staat voor 'thuiskomen bij jezelf'.
Edith bij het logo van haar praktijk, het roodborstje. Dit staat voor 'thuiskomen bij jezelf'. Foto: YVONNE VAN STIPHOUT

Ergotherapeut Edith Zomerdijk opent eigen praktijk

Algemeen Limmen

LIMMEN – Zaterdag 18 januari opende ergotherapeut Edith Zomerdijk haar praktijk in Limmen. Naast ergotherapie voor volwassenen en kinderen biedt Edith als enige in de regio de ReAttach-therapie aan.

Na haar middelbare school is Edith ergotherapie gaan studeren. Zij heeft op veel gebieden stage gelopen, van kind tot revalidatie tot verpleeghuis. Als ergotherapeut in de revalidatie is zij aan de slag gegaan. Naast de revalidatie is zij doorgerold naar de langdurige ouderenzorg en na drie jaar is zij gaan werken in een eerstelijns (kinder)ergotherapiepraktijk.

Naast ergotherapie geeft en ontwikkelt Edith trainingen. Met name trainingen in PDL, een methodiek die staat voor Passiviteiten van het Dagelijks Leven.

Ook werkt zij een dag in de week bij Kindcentrum Het Kleurenorkest in Limmen.

Eigen praktijk
En nu heeft zij haar eigen praktijk geopend. In haar werk onderscheidt zij zich van andere ergotherapeuten door niet alleen naar de cliënt zelf te kijken maar ook de naasten mee te nemen in het behandelingsproces. Edith: "Als een vader of moeder bij mij komt voor een behandeling kijk ik ook altijd naar de rest van het gezin. De partner maar ook de kinderen zullen begeleiding nodig hebben bij de verandering die binnen het gezin plaatsvindt doordat een gezinslid hulp nodig heeft."

ReAttach
Verder werkt Edith met de ReAttach-therapie. Maar wat is dat nu precies? Edith: "ReAttach is een cognitieve behandeling die gericht is op het verbeteren van de sensorische integratie, oftewel het verbeteren van de prikkelverwerking (informatie, gebeurtenissen en emoties). Tijdens een ReAttach-behandeling wordt het verwerken van meerdere zintuigelijke prikkels gestimuleerd en worden nieuwe vaardigheden aangeleerd en geautomatiseerd. Hierdoor krijgt men meer rust en ruimte in het hoofd, kan men beter organiseren, plannen en prioriteiten stellen. Ook komt de cliënt steviger in de schoenen te staan en krijgt meer zelfvertrouwen. Ook kan men beter emoties reguleren."

De praktijk is gevestigd in het Gezondheidscentrum Limmen, Zonnedauw 2 (eerste etage), 1906 HA Limmen. Voor meer info: www.edithzomerdijk.nl

Tekst: Yvonne van Stiphout

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 9 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01