Afbeelding
Foto: aangeleverd

Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

Algemeen Regio

REGIO - Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen van 22 januari tot en met 1 februari naar de bibliotheken van Kennemerwaard. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen gepromoot. Zo worden kleintjes grote lezers.

Voorlezen in de bibliotheken

Er wordt gelezen uit het prentenboek van het jaar 'Moppereend' van Joyce Dunbar en Petr Horácek. De toegang is gratis. Op woensdag 22 januari om 10.00 uur wordt er voorgelezen in de bibliotheek in Castricum door wethouder Ron de Haan en daarna wordt er gedanst met Miranda Molhoek. In Limmen wordt er op woensdag 22 januari om 15.15 uur voorgelezen en in Akersloot woensdag 29 januari om 15.15 uur.

Voorstelling Snaterwater door Poppentheater Belletje Sterk

Een vrolijke peutervoorstelling vol liedjes en interactie waarbij de poppen uit een reuzegroot boek komen. Deze voorstelling van Poppentheater Belletje Sterk is geïnspireerd op het boek Moppereend. Deze voorstelling is te bezoeken op zaterdag 1 februari in de bibliotheek in Castricum om 14.30 uur. De toegang is € 2,50 (volwassenen betalen ook een kaartje).

Reserveren voor activiteiten

Reserveren kan via de activiteitenagenda op de website www.bibliotheekkennemerwaard.nl. Op deze website staat ook het complete activiteitenoverzicht.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57