Logo uitkijkpost.nl
Foto: Anja van der Lit
video Castricum

Kat meerdere malen beschoten met luchtbuks

CASTRICUM - Het was echt even schrikken voor Anja van der Lit toen een van haar katten kreupel thuis kwam. Het diertje genaamd Winston bleek meerdere keren beschoten te zijn met een luchtbuks, zo is te lezen bij mediapartner NH Nieuws.

"Een kogel zat in zijn buik en de andere bij zijn linkerheup", laat de Castricumse Anja weten. Toen hij op zondag twaalf januari mank lopend thuis kwam na een buitenavontuur in de omgeving Leo Toepoelstraat - Schoutenbosch, dacht baasje Anja dat hij ergens vanaf was gevallen. Maar toen ze met de kat naar de dierenarts ging, omdat hij ook een wondje op zijn buik had, werd duidelijk dat een luchtbuks de boosdoener was. "Ik schrok me dood. En het was ook niet de eerste keer."

Nadat Winston volledig onderzocht was, bleken er twee kogeltjes in zijn lichaam te zitten. "De kogel in zijn heup kunnen ze niet weghalen, want die was al helemaal ingekapseld. Dus dat moet al een tijd geleden zijn." 

Anja zegt dat ze aangifte heeft gedaan bij de politie. Ook heeft ze in de buurt geflyerd en een bericht op Facebook geplaatst om andere katteneigenaren te waarschuwen. Winston zal er naar verwachting weer bovenop komen na de operatie bij Dierenartsenpraktijk IJmond Noord. "Toppers zijn het!", vertelt Anja aan Kijk op Castricum.

Video: NH Nieuws

Meer berichten