Logo uitkijkpost.nl
Straks leidt een nieuwe trap naar het vertrouwd mooie uitzicht vanaf de Papenberg
Straks leidt een nieuwe trap naar het vertrouwd mooie uitzicht vanaf de Papenberg (Foto: Gemeente Castricum)
Castricum

Uitzichtpunt de Papenberg beter toegankelijk

CASTRICUM - Er komt een nieuwe trap tussen begraafplaats Onderlangs en het uitkijkpunt bovenop de Papenberg in Castricum. Op maandag 20 januari start PWN met de bouw van deze nieuwe trap. Het pad dat er nu is, vanaf de top van het klimduin naar het uitzichtpunt, wordt opgeheven. De trap zal de Papenberg beter toegankelijk maken, en wat heel bijzonder is, het werk wordt helemaal duurzaam uitgevoerd.

Bouwen met respect voor het milieu
PWN gaat de trap duurzaam aanleggen. Dat betekent dus ook dat er geen ronkende machines aan te pas komen. Aannemer AW Mense Groen werkt met elektrische machines en gereedschap op accu's, en doet de rest met de hand. De accu's worden ter plekke opgeladen in een container met zonnepanelen. Projectmanager van PWN Martijn van Schaik: "Het is uniek om het werk helemaal elektrisch uit te voeren en dit vraagt zeker om wat creativiteit. Zonder CO2-uitstoot werken is namelijk nog lang niet gebruikelijk."

Tweede fase
Dit werk is de eerste fase van het opknappen van het gebied rond de Papenberg. In een tweede fase krijgt het uitzichtpunt ook nog een moderne nieuwe uitkijktoren. Ook wordt de smalle waterloop tussen pad en sportvelden natuurlijker ingericht. Daarnaast wordt het uitgezakte zand van het klimduin weer naar boven gebracht. Wethouder Slettenhaar: "Het uitkijkpunt en de trap passen in ons plan om het station op een logische en veilige manier met het duingebied te verbinden. We kijken daarbij ook goed naar het omliggende gebied om woningbouw, natuurontwikkeling, parkeren en bereikbaarheid optimaal op elkaar af te stemmen."

Vraag het de boswachter
Wilt u meer weten over de werkzaamheden? Op zaterdag 25 januari organiseert de gemeente van 10.00 tot 12.00 uur een inloopochtend bij de Papenberg. Boswachter Bob de Wolf staat dan klaar om uw vragen te beantwoorden.

Bron en foto: www.castricum.nl

Meer berichten