Bosuilen excursies voor jong en oud
Logo uitkijkpost.nl
Castricum

Bosuilen excursies voor jong en oud

Foto: aangeleverd

CASTRICUM/HEEMSKERK - De Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland geeft op vrijdagavond 17 en vrijdagavond 24 januari een avondexcursie voor jongeren. De bedoeling van deze excursie is om bosuilen waar te nemen.

Al in de winter vormen de bosuilen paren die zich voorbereiden op het nieuwe broedseizoen. Bij de excursie bootst de uilenroeper Arend de Jong het geluid van de bosuilen na. Als het goed is antwoorden de bosuilen en laten zij zich even zien. Dat is altijd reuze spannend. Op deze manier inventariseert Arend de Jong de broedparen in dit gebied en krijgt hij zo inzicht in hoe het met de bosuilen gaat.

Op vrijdagavond 17 januari wordt verzameld bij de parkeerplaats van landgoed Marquette in Heemskerk en op 24 januari wordt er verzameld op de parkeerplaats direct tegenover Johanna' s Hof aan de Zeeweg te Castricum. De excursies beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer een uur. Aanmelden voor de bosuilenexcursies is niet nodig en aan de excursies zijn geen kosten verbonden. Wil je meer informatie over deze of over volgende excursies? Kijk op www.vwgmidden-kennemerland.nl, de website van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland.

Meer berichten