Logo uitkijkpost.nl
Foto: Erika Dekker-de Groot
Castricum

Gemeenteraad Castricum zegt 'bespreken en doorbreken' van eenzaamheid in Castricum

Actieprogramma (2020-2024) 'aanpak tegen eenzaamheid' vastgesteld

CASTRICUM - Op donderdag 19 december heeft de gemeenteraad het actieprogramma (2020-2024) 'Bespreken en doorbreken' voor de aanpak tegen eenzaamheid in Castricum vastgesteld. Voor het programma werkt de gemeente samen met het Steunpunt Eenzaamheid Castricum, de adviesraad sociaal domein, maatschappelijke partners en de nationale coalitie 'Eén tegen eenzaamheid'.

Uitvoering vanaf januari
De aanpak tegen eenzaamheid in Castricum werd al afgelopen oktober ingeluid met een brede conferentie. Toen stelden de ambassadeurs 'Eén tegen eenzaamheid Castricum' zich voor en werd het steunpunt gelanceerd. Nu de raad het actieprogramma heeft vastgesteld, starten men vanaf januari met uitvoering van het programma. Wethouder Falgun Binnendijk: "Bespreken en doorbreken van het thema eenzaamheid gaat iedereen aan. Dat vraagt om bewustwording, signalering, bespreken en aanpakken. Omdat het iedereen aangaat vraagt de aanpak om 'omkijken naar elkaar', samenwerken en 'doen'. Inwoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen en de gemeente gaan dat samen doen. Het hele jaar door".

Samenwerking Steunpunt Eenzaamheid en Sociaal Team
Gezond en lekker leven zijn niet altijd vanzelfsprekend. Het lukt dan niet altijd om zelf een oplossing te vinden voor uw vraag of probleem. Dan is het belangrijk dat u ergens terecht kunt. Voor de aanpak tegen eenzaamheid werken het Sociaal Team en het Steunpunt Eenzaamheid Castricum samen. Als je advies, extra hulp of ondersteuning nodig heeft die gaat over welzijn en zorg, dan kun je bij het Sociaal Team en het steunpunt terecht. Vrijblijvend, in vertrouwen, zonder kosten en zonder dat je een verwijzing nodig hebt.

Steunpunt, ambassadeurs en Sociaal Team tijdens 'Candlelight Shopping & Music Castricum'
Het steunpunt, de ambassadeurs en het Sociaal Team vragen aandacht voor de aanpak van eenzaamheid tijdens de Kerst. Daarom presenteren zij zich op zaterdag 21 december van 17.00-21.00 uur tijdens 'Candlelight Shopping & Music Castricum'. Om 'het gesprek met je aan te gaan' en kennis met elkaar te maken.

Meer informatie Voor meer informatie over het steunpunt en de ambassadeurs kun je terecht op www.steunpunteenzaamheid.nl Voor meer informatie over het Sociaal Team kun je kijken op www.castricum.nl/sociaalteam.

Meer berichten