Logo uitkijkpost.nl
Regio

Jongeren en organisaties gezocht voor 'Gouden Kans project'

Foto: aangeleverd

REGIO - Met de lancering van het 'Gouden Kans Project' is de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) in Noord-Holland Noord gestart. Het Gouden Kans Project is een uniek initiatief voor de jongeren in onze regio. Jongeren krijgen een kans om op een vernieuwende manier hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Voor organisaties is het een mogelijkheid om jongeren aan te trekken en samen een maatschappelijk project op te pakken. Jongeren en organisaties kunnen zich nu aanmelden op www.goudenkansproject.nl. Voor de eerste groep die start in januari zijn 25 Gouden tickets beschikbaar.

Het Gouden Kans project is voor alle jongeren tussen de 16 en 27 jaar, die gedurende zes maanden, twintig uur per week beschikbaar zijn. Jongeren die bijvoorbeeld een tussenjaar hebben en zoeken naar een leuke en zinvolle manier om uit te zoeken wat de toekomst te bieden heeft, of werk zoeken en extra vaardigheden willen leren. Het biedt jongeren een kans om ervaring op te doen en een duidelijker beeld te krijgen voor een toekomstperspectief.

Het Gouden Kans Project is een project van de gemeente Alkmaar, dat voor de regio Noord Holland Noord wordt gecoördineerd door het RPAnhn. De uitvoering wordt opgepakt door MEE & De Wering, Starters4Communities, Parlan en Calibris. Het wordt uitgevoerd van 1 oktober 2019 tot 1 oktober 2021. In die tijd kunnen acht groepen van 25 jongeren deelnemen in de regio Noord Holland Noord. Het project krijgt financiering vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de Ministeries VWS, OC&W en SZW.

Ben jij of ken jij jongere(n) die mee zouden willen doen aan dit programma? Op maandag 16 december wordt een informatiemiddag georganiseerd. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden op: www.goudenkansproject.nl/vraag-gouden-ticket-aan. Er wordt nog gezocht naar organisaties met een sociale of duurzame uitdaging waar een team van jongeren aan gekoppeld kunnen worden. Kijk voor meer informatie op www.goudenkansproject.nl/voor-organisaties.

Meer berichten