Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Vries
video Castricum

Zorgen om bouwplan Corso

CASTRICUM - Omwonenden hebben grote bezwaren tegen de nieuwbouwplannen voor de Corso Bioscoop en de buurt eromheen, zo is te lezen bij mediapartner NH Nieuws. De plannen langs de Dorpsstraat behelzen een nieuwe bioscoop, winkels en daarachter woningen. "Er wordt iets heel grootschaligs gebouwd dat meer bij een stad past dan bij ons kleine dorp", zegt Aart Eliens. Samen met zijn buurman Sergio Felter voert hij het woord namens dertig andere omwonenden van de huidige Corso Bioscoop.

Eind november werden de nieuwbouwplannen door projectontwikkelaar Floresteyn gepresenteerd in het gemeentehuis. De getoonde schetsen zorgen voor flink wat kopzorgen bij de direct omwonenden. Het gebied rond de bioscoop gaat totaal op de schop. Aan de kant van de Dorpsstraat komen onder meer winkels, ruim zestig woningen en het filmtheater. Verder naar achter, richting de Korte Cieweg, komt een appartementencomplex. Omwonenden vrezen voor inkijk, maar ook bouwhoogtes. "We kijken straks uit op een tien meter hoge blinde muur."

Volgens Dennis de Haas van projectontwikkelaar Floresteyn, is het plan nog zeer pril. "Dit zijn pas de eerste schetsen. Er kan nog van alles veranderen." Verder heeft hij wel begrip voor de zorgen, maar van een uitzicht op een 'blinde muur' is volgens hem geen sprake. Hij wil een klankbordgroep oprichten met omwonenden, pandeigenaren en de gemeente. Die moet in het voorjaar leiden tot een plan met meer draagvlak. "Wij willen wel meepraten", stellen Felter en Eliens. "Wij wachten een uitnodiging af."

Video: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Meer berichten