Winter in De Oude Keuken: 'A winter's tale'
Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Bakkum

Winter in De Oude Keuken: 'A winter's tale'

BAKKUM - Een deel van de lopende expositie van de Koedijkse kunstenaar Leo Verbruggen bij De Oude keuken wordt vanaf maandag 9 december vervangen door winter- en kerstwerken van dezelfde schilder/tekenaar.

Zelf zegt Leo van dit specifieke deel van zijn oeuvre: „Winters vervelen mij nooit, sneeuwzwangere luchten ergens op de wereld, maar ook in Nederland, zijn geweldig inspirerend. Als ik er nooit geweest ben, geen probleem. Dan moet de verbeeldingskracht aan de gang. Als er geen sneeuw valt, verzin ik hem. Ook het landschap bestaat soms niet echt, let it snow!"

De tijd rond Kerstmis vindt de schilder geweldig. De gedachte erachter, de verhalen en het verlangen. Het zelf maken en laten drukken van de kerstkaart hoort er al jaren bij. Aan de ene kant legt het een bepaalde druk op de maand november. Anderzijds geeft het hem veel voldoening als de kaart af is en de enveloppen de deur uit gaan.

De expositie is te zien tot januari 2020 bij De Oude Keuken, Parklaan 117 in Castricum. Dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 23.00 uur.

Meer berichten