Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay

Transitiecafé met als thema 'No Time To (Food-) Waste

CASTRICUM - Op vrijdag 6 december is er weer Transitiecafé in Castricum het thema is deze keer: No Time To (Food-) Waste

De decembermaand kan worden omschreven als de smulmaand. Het is de maand waarin het meest uitgebreid wordt gekookt, extra lekker en vaak ook extra veel. Tijdens het Transitie-café van 6 december wordt onderzocht hoe al het lekkers lekker blijft en jij smult zonder de aarde onnodig te belasten. Na een korte geschiedenisles over de tijd van voor de koelkast wordt de kennis van alle aanwezigen gebundeld om te komen tot het ultieme recept voor: Slimme Inkoop, de Kunst van het Bewaren en No Waste Cooking. Om er alvast in te komen vragen we de bezoekers om ook een 'no waste' recept mee te nemen. Bijvoorbeeld een recept op basis van snijresten. Maar misschien heb je wel andere slimme ideeën die van jouw maaltijd een duurzame maaltijd maken? En over favoriete recepten gesproken…Op deze smakelijke avond zal er tevens verslag worden gedaan van het trainingsweekend: 'het werk dat weer verbindt' van Joanna Macy. Dit onderwerp is ook zeer voedend, niet voor de maag maar zeker voor hart en hoofd.

Voorafgaand aan het Transitie-café is er om 18.00 uur Soep Café. Een team vrijwilligers van Transitie Castricum geeft een positieve draai aan verspilling van voedsel. Groente en brood wordt opgehaald bij Castricumse ondernemingen en eten dat anders weggegooid zou worden, wordt omgetoverd in heerlijke gratis soep.

Vrijdag 6 december. Inloop voor soepmaaltijd vanaf 18.00 uur, start Transitie Café 19.30 uur. Tuin van Kapitein Rommel 2. Kosten: Een bijdrage in de huurprijs en de drankjes.

Meer berichten