Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Vries

Plannen herinrichting Dorpsstraat bekend gemaakt

CASTRICUM- Floresteijn Vastgoedadvies heeft donderdag 28 november in de gemeenteraadsvergadering de plannen bekend gemaakt voor het herontwikkelen van het gebied aan de Dorpsstraat rond de Corso Bioscoop en het pand waarin voorheen ABN Amro was gevestigd. Het gebied van de Dorpsstraat 64 tot 78, de Torenstraat 1 tot aan de Korte Cieweg zal heringericht moeten worden.

Het plan behelst tussen de 61 en 68 koopappartementen, 1.100 vierkante meter commercieel vastgoed en een parkeergarage met 49 plekken. Door de opbrengst van de woningen en winkels moet het hele project financieel mogelijk worden. De Corso Bioscoop heeft een plek gekregen in het plan.

De ontwikkelaar lijkt hiermee sociale woningbouw uit te sluiten: "Door de maatschappelijke invulling van een bioscoop is het lastig, zo niet onmogelijk om gelijkertijd sociale huur toe te passen.

Het gemeentebestuur staat neutraal in de voorliggende plannen, maar is blij met het initiatief. De gepresenteerde plannen zullen nog verder ontwikkeld moeten worden en getoetst aan diverse eisen die in het beoogde gebied gelden. Er is geen besluit over genomen.

Bron: omroep Castricum

Meer berichten