Afbeelding
Foto: Monique de Vries

Presentatie plan omgeving Corso bioscoop in de raad

Algemeen

CASTRICUM - Floresteijn Vastgoedadvies heeft een plan gemaakt voor het herontwikkelen van het gebied aan de Dorpsstraat rond de Corso Bioscoop en het pand waarin voorheen ABN Amro was gevestigd. Op 28 november wordt de gemeenteraad geïnformeerd over het plan. De presentatie wordt gegeven in de raadszaal, vanaf 19.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Het gaat om een informatieve sessie over de plannen, waarin ook herbouw van de Corso Bioscoop is opgenomen. Het college was al eerder op de hoogte gebracht van de plannen en nu is het zo ver dat de initiatiefnemer ze presenteert aan de gemeenteraad. De plannen zijn nog niet allemaal getoetst aan de eisen die gelden in het centrumgebied, inclusief parkeren en woningbouw (én sociale woningbouw). Een besluit door college of raad is daarom nu niet aan de orde.

Het college stelt zich neutraal op ten opzichte van het plan maar is blij met initiatief voor ontwikkeling. Wethouder Paul Slettenhaar: "Wij vinden een filmtheater een belangrijke voorziening in onze gemeente, zowel voor inwoners als bezoekers. Zo houden we Castricum levendig en aantrekkelijk. Ik ben blij dat er nu een ontwikkelaar met een breed plan komt. Voor ons is het belangrijk dat in nieuwe plannen ook parkeren, woningen en eventuele winkels (kunnen) worden opgenomen. We zijn vooral ook nieuwsgierig naar de reacties van onze inwoners en hopen dan ook dat omwonenden en andere belangstellenden komen meeluisteren."

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 18 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57