Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Vries

Presentatie plan omgeving Corso bioscoop in de raad

CASTRICUM - Floresteijn Vastgoedadvies heeft een plan gemaakt voor het herontwikkelen van het gebied aan de Dorpsstraat rond de Corso Bioscoop en het pand waarin voorheen ABN Amro was gevestigd. Op 28 november wordt de gemeenteraad geïnformeerd over het plan. De presentatie wordt gegeven in de raadszaal, vanaf 19.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Het gaat om een informatieve sessie over de plannen, waarin ook herbouw van de Corso Bioscoop is opgenomen. Het college was al eerder op de hoogte gebracht van de plannen en nu is het zo ver dat de initiatiefnemer ze presenteert aan de gemeenteraad. De plannen zijn nog niet allemaal getoetst aan de eisen die gelden in het centrumgebied, inclusief parkeren en woningbouw (én sociale woningbouw). Een besluit door college of raad is daarom nu niet aan de orde.

Het college stelt zich neutraal op ten opzichte van het plan maar is blij met initiatief voor ontwikkeling. Wethouder Paul Slettenhaar: "Wij vinden een filmtheater een belangrijke voorziening in onze gemeente, zowel voor inwoners als bezoekers. Zo houden we Castricum levendig en aantrekkelijk. Ik ben blij dat er nu een ontwikkelaar met een breed plan komt. Voor ons is het belangrijk dat in nieuwe plannen ook parkeren, woningen en eventuele winkels (kunnen) worden opgenomen. We zijn vooral ook nieuwsgierig naar de reacties van onze inwoners en hopen dan ook dat omwonenden en andere belangstellenden komen meeluisteren."

Meer berichten