Afbeelding
Foto: Pixabay

Castricum niet blij met nieuwe hinderbeperkende maatregelen Schiphol

Algemeen

CASTRICUM - De gemeente Castricum is niet blij met de nieuwe maatregelen die genomen gaan worden om de hinder van Schiphol in de omgeving te beperken, zo is te lezen bij mediapartner NH Nieuws. Maandag 25 november maakten de Omgevingsraad Schiphol (ORS) en Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) bekend dat er nieuwe vliegroutes komen, die voor zes- tot zevenhonderd omwonenden minder overlast gaan zorgen.

Door Doron Sajet

Er is afgesproken dat aan de zuidkant van Schiphol tussen Rijsenhout en Leimuiden via een vaste bocht zal worden gevlogen, zodat de overlast in het Zuid-Hollandse Leimuiden vermindert. Aan de noordkant van Schiphol komt een vaste naderingsroute in de nacht naar de Zwanenburgbaan, met meer glijvluchten volgens een vast patroon. Dat biedt verlichting in Beverwijk, Castricum, Uitgeest en Heemskerk. Alleen wordt het er niet beter op in Limmen en Castricum-Noord (beide gemeente Castricum). Daar zal 's nachts nog steeds overheen gevlogen worden.

Maar wethouder Paul Slettenhaar van Castricum kan zich niet vinden in de aangekondigde veranderingen. De nieuwe naderingsroutes, die 's nachts over Limmen en Castricum-Noord blijven gaan, vallen dan binnen de berekende norm van hoeveel hinder toegestaan is. Slettenhaar vindt dat er ook geluisterd moet worden naar de hinderbeleving van de omwonenden. "De beleving van onze inwoners is voor ons belangrijker dan de berekening uit de computer", aldus Slettenhaar.

Slettenhaar gaat er vanuit dat het om een misverstand gaat: "Hier is duidelijk in de communicatie van de ORS iets misgegaan. Wij vertrouwen erop dat de kersverse interim-voorzitter van de ORS Pieter van Geel het misverstand wegneemt en dat de zorgen van Castricum volledig worden meegenomen in het vervolgproces."

Luchtverkeersleiding Nederland gaat het komende half jaar de verkeersleiders en computersystemen voorbereiden op de nieuwe routes, zodat de nachtnadering naar de Zwanenburgbaan nog voor de zomer in gebruik kan worden genomen.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 3 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01