Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd

Theaterstuk 'Vlam' van leerlingen Jac. P. Thijsse in première

CASTRICUM - Het is bijna zover. Het theaterstuk 'Vlam' van de theaterleerlingen (6 VWO) van het Jac. P. Thijsse College gaat 10 december in première in de aula van de middelbare school.

Het verhaal gaat over obsessieve liefde en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Een ingewikkeld onderwerp, maar dat maakt het des te interessanter om deze voorstelling te spelen. De laatste weken voor de première zijn aangebroken en ondertussen wordt er hard gerepeteerd en gewerkt aan het decor.

Hoofdrollen zijn er voor Dionne Laan en Juliette Wullings. Dionne: "Deze voorstelling is helemaal zelfgeschreven en geproduceerd. Dat maakt dit stuk ook zo bijzonder. Iedereen heeft zijn karakter helemaal eigen gemaakt." "We hebben een hele fijne cast, dus dat maakt het ook leuk om de voorstelling te spelen", vult Juliette aan. "We hebben allemaal heel hard gewerkt om er iets moois van te maken."

De opbrengst van deze productie zal gaan naar de Nederlandse Brandwonden Stichting. Dionne: "De voorstelling heet 'Vlam' en daarom vonden wij de Brandwonden Stichting een toepasselijk doel. Deze stichting wil brandwonden voorkomen en het leed tot een minimum beperken. Door de opbrengst aan de stichting te schenken kan er meer onderzoek worden gedaan en de kwaliteit van de zorg kan worden verbeterd."

De kaartverkoop is inmiddels gestart en u kunt kaarten bestellen via de website www.vlamjpt.nl of via de receptie van de school.

Meer berichten