Logo uitkijkpost.nl
Foto: Nico Snel
foto's Limmen

Kerkeveiling Limmen

De Corneliuskerk in Limmen is na de desastreuze brand van 3 mei 2018 voortdurend in de belangstelling geweest. Als alles volgens de planning verloopt, dan kan de her-inwijding plaatsvinden met Pasen 2020, dat is 12 en 13 april volgend jaar.

Aan de buitenzijde van de kerk is bijna niets meer te zien van bouwactiviteiten, maar binnen moet nog veel gebeuren. Onder andere vloerverwarming, nieuwe vloeren, nieuwe interieuronderdelen, verlichting, geluid, inrichting liturgisch centrum, bouw ontmoetingscentrum etc. Er wordt hard gewerkt en de vele vrijwilligers staan al maanden in de startblokken om, zodra de kerk weer open is, allemaal weer aan de slag te gaan.

Het is een traditie van meer dan 85 jaar, de veiling ten bate van Kerk en Jeugd, want er gaat jaarlijks een substantieel bedrag van de opbrengst naar de jeugdafdelingen van verenigingen in Limmen. En dat de inwoners van Limmen en daarbuiten de kerk een warm hart toedragen blijkt niet alleen uit de geschonken artikelen, maar ook uit de kooplust. Inmiddels is de veilingcatalogus huis-aan-huis verspreid in Limmen en telt ongeveer 345 kavels.

Het aanbod kavels is zeer gevarieerd. Om er enkele te noemen: Culinaire verrassing op een unieke locatie, een dag zeilen op het IJsselmeer vanuit Hoorn, Footgolf en golf om de Corneliusbokaal in Winkel, dinerbonnen bij gerenommeerde restaurants, brunches in de hernieuwde kerk, theaterbonnen voor muziek of toneel, heerlijke kazen, ponden paling en nog veel meer. Na elke 25 kavels is er een loterij met mooie prijzen.

De veiling vindt plaats op vrijdag 8 november aan de Dusseldorperweg bij 'Heeren van Limmen'. De zaal is open om 19.00 uur en de veiling begint rond 19.30 uur. De toegang is vrij en de catalogi liggen op tafel in de zaal.

Meer berichten