Afbeelding
Foto: Gemeente Castricum

Pontje Akersloot vaart niet in de herfstvakantie

Algemeen Akersloot

Wegens de herstructurering van de N244 vaart de pont bij Akersloot niet van vrijdag 18 oktober 20.00 uur tot maandag 28 oktober 05.00 uur. Ook niet voor fietsers en voetgangers. Dat is even vervelend, maar fietsers krijgen er ook wat voor terug: een veiligere oversteek (middeneiland), hierover heeft de Fietsersbond de provincie geadviseerd.

De Fietsersbond vroeg aan de provincie of de overlast voor fietsers beperkt kon worden. In een reactie laat de provincie weten: "Er kunnen geen extra maatregelen genomen worden om de overlast voor de fietsers te beperken. Er is wel serieus gekeken naar de optie om de pont in de vaart te houden, maar uit veiligheidsoverwegingen is daar vanaf gezien. Tijdens de werkzaamheden zouden de fietsers die van de pont afkomen namelijk het werkvak van de aannemer moeten oversteken om het fietspad te bereiken. Aangezien er met grote machines gewerkt wordt, is de kans groot dat er onveilige situaties ontstaan. En dat willen we niet. Daarom blijft ook de pont de hele herfstvakantie buiten gebruik.

Door alle werkzaamheden te concentreren in de herfstvakantie en het feit dat de aannemer dag en nacht doorwerkt, hopen we de overlast tot het minimum te beperken. Neemt niet weg dat we ons realiseren dat het vervelend is voor de fietsers. We hopen in deze op begrip van de fietsers. Fietsers kunnen wel gebruik maken van de tijdelijke pont ter hoogte van de Leeghwaterbrug."

Aanleiding van dit alles is het groot onderhoud van de N244. Het asfalt van de N244 is toe aan groot onderhoud. De werkzaamheden stonden al langer gepland. De provincie heeft ervoor gekozen deze werkzaamheden in de herfstvakantie uit te voeren omdat verder uitstel ertoe zou kunnen leiden dat door slecht weer, zoals strenge vorst, spoedreparaties moeten plaatsvinden. Weggebruikers zouden dan op onverwachte momenten met files en omleidingen te maken krijgen. Daarnaast is met spoedige vervanging ook de veiligheid van de weggebruiker gediend.

Met vragen over de werkzaamheden neemt u contact op met het Servicepunt Provincie Noord-Holland via: 0800 - 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website van de Provincie Noord-Holland of via de Facebookpagina Trajectonderhoud N246-N244. 

Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 18 uur geleden
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00
Politie ter plaatse bij winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine' 8 apr, 10:30